Aantal brommobielen op de weg omhoog?

Het afgelopen jaar werd gedomineerd door de Corona-pandemie en de Nederlandse bevolking moest noodgedwongen binnenblijven. Ondanks dat we beperkt werden in onze bewegingsvrijheid is kwamen er mogelijk toch meer nieuwe brommobielen op de weg gezien de gestegen wens voor individueel vervoer als gevolg van de Coronacrisis maar ook de komst van nieuwe modellen kan bijdragen aan een stijging in de verkoop. Wat zullen de cijfers voor 2020 zijn?

Op dit moment zijn er alleen gegevens te verkrijgen over 2019 en voorgaande jaren en interessant om te weten is dat in 2019 een flink aantal verouderde brommobielen zijn afgevoerd en vervangen door een nieuwe brommobiel. Maar liefst bijna 800 met een bouwjaar van 2005 of eerder verdwenen van de weg! Slijtage, ongevallen en total losses vormen samen opgeteld dat cijfer maar ook de aantrekkelijkere prijzen voor nieuwe brommobielen zal daar een reden voor zijn.

In 2019 werden dan ook ruim 1150 nieuwe brommobielen verkocht (bron: CBS) en het netto verschil kwam op ca. 270 brommobielen te staan. Gecombineerd met het hoge aantal afvoeringen lijkt daarmee ook de stijging van verkoopaantallen in het afgelopen jaar een feit maar zeker weten we het pas over een paar maanden.. Benieuwd naar de meest recente gegevens? Data voor 2020 is op dit moment nog niet vrijgegeven maar exacte cijfers volgen zodra het CBS deze bekend heeft gemaakt rond eind februari. Wij komen er dus op terug.


(Advertentie)

Bekijk de nieuwste Ligier JS60 op www.ligiergroup.nl