Amersfoort

Dat was me een avontuur vandaag. In de stromende regen besloot ik een bezoekje aan een familielid te brengen maar omdat de ramen beslagen waren en ik haast had tikte ik de verkeerde bestemming aan in Amersfoort.

Dus ging ik op pad met de TomTom aan want ik reed dit stukje pas de tweede keer. Wel vreemd dat die linksaf liet zien terwijl ik toch bijna zeker wist dat ik rechtdoor moest.

Het was ook leuk geweest als ik het niet bloedheet kreeg van de zenuwen, mijn dikke winterjas dicht had en de knop van mijn verwarming op allerheetst bleef steken en niet meer terug wilde. Ik heb dus de ramen maar opengedaan maar het regende met bakken.

Voor de rondwegen, ringwegen en de stadsring van Amersfoort ben ik in het afgelopen jaar diverse keren gewaarschuwd: “Dit is niks voor jou, ik zou hier niet meer gaan rijden” (goede vriend bij aankomst in Amersfoort vorig jaar), “Ga er niet op rijden, dat is heel erg slecht voor je gezondheid!” (buschauffeur), “Als je slim bent ga je niet met je brommobiel over de rondwegen” (vriend) en “Ik zie regelmatig een brommobiel hier in de prak gereden op de weg.” (nog een buschauffeur).

Dus om mijzelf niet in totale paniek te laten raken heb ik een rustgevend muziekje opgezet, even een paar keer diep ademgehaald en ik ben uiteindelijk zonder verwondingen of schade aan mijn brommobiel op mijn bestemming aangekomen. En het positieve is: ik raak niet in paniek op de Stadsring en ik weet nu ook de weg naar Nieuwe Erven.

En ’s avonds heb ik mijzelf beloond voor de meest bizarre rit door Amersfoort. Vandaag heb ik dit dubbel en dwars verdiend.

 

 

 

 

 

Veni vidi vici.