Blogserie Wel of niet? – Samenvatting

Jullie hebben de vier blogs kunnen lezen in de serie Wel of niet? Heb je ze gemist? Hieronder zijn ze nog een keer gelinkt.

Het blogs in deze serie betreffen natuurlijk maar een deel van de verkeersborden en regels die op brommobielen van toepassing zijn. Na de Corona crisis zal Kronkelroutes.nl in samenwerking met Ligier Group Benelux workshops Navigeren aanbieden aan nieuwe, beginnende en ervaren brommobilisten in Nederland waarin alle aspecten van rijden met een brommobiel worden behandeld. Hou hiervoor de Agenda op deze website in de gaten.

Waar kom je deze borden tegen?

Alle vier de in de blogs behandelde verkeersborden kom je tegen op hoofdwegen. De uitleg is dan ook op die hoofdwegen van toepassing, voor woonerven en landwegen gelden andere regels.

Wel of niet, samenvatting

Vier blogs met heel veel informatie waardoor er hopenlijk geen vragen meer zijn over waar je wel of niet mag rijden met je brommobiel. Hieronder vind je nog even heel kort het overzicht van de vier borden en of je er wel of niet mag doorrijden.

Ja, hier mag je met je brommobiel doorrijden.
Nee, hier mag je niet doorrijden met je brommobiel, tenzij er een onderbord met een tractor onder staat, dan mag het wel.
Ja, hier mag je met je brommobiel doorrijden.
Ja, hier mag je met je brommobiel doorrijden.

Om te onthouden

  • Op hoofdwegen ben ik de tractor. Zie ik een onderbord met een tractor onder een C9 verkeersbord dan mag ik daar doorrijden, zie ik alleen een C9 bord dan mag dat niet.
  • Op hoofdwegen ben ik niet de bromfiets, zie ik die op een C13 of C15 bord dan mag ik daar doorrijden.

Alle verkeersborden bij elkaar

Een volledig overzicht van relevante verkeersborden bij elkaar vind je op de pagina Verkeersborden op deze website waar je het ook als PDF bestand kan downloaden. Vind je het echter toch nog lastig om te onthouden dan kan je in de Winkel een gelamineerd exemplaar kopen om in het dashboardkastje van je brommobiel te leggen. En heb je er nog vragen over? Stel ze gerust via het contactformulier of stuur een e-mail naar redactie@kronkelroutes.nl.