Brommobielhumor

Als er één ding is dat je de Nederlander niet kan verwijten dan is het wel dat hij of zij een gebrek aan humor heeft, daar heeft de gemiddelde inwoner van dit land een overvloed aan namelijk. En dat is goed, met een lach los je meer problemen op dan met een boze blik.

Als je in een brommobiel rijdt dan krijg je ook weleens opmerkingen naar je toe, meestal zijn ze goedbedoeld en toveren ze bij mij een brede lach op mijn gezicht. Hoe creatiever, hoe leuker, denk ik altijd. Veel van de verhalen die ik opgeschreven heb in mijn boekje KRONKELROUTES! – Verhalen van een brommobilist laten daar ook wat van zien.

In het verleden werd mijn brommobiel al eens Playmobil genoemd, Doppie, Bolhoedje en Sjampofles, een keertje riep er iemand “Daar is de Grote Vriendelijke Reus!” (ik ben bijna twee meter lang) en als ik er weer in wil stappen krijg ik soms te horen: “Lukt dat wel meneer?” of “Ach Gossie!” en ook dan schiet ik nog weleens in de lach, dat werkt namelijk ontwapenend. Vanochtend zei er iemand naast mij op de parkeerplaats “Kreeg je die bij een Happy Meal?” Hilarisch.

Zit ik weer achter het stuur en trek ik de deur dicht dan denk ik zelf: Ik lach het laatst. Want 1 op 30, géén APK, géén Wegenbelasting, dit ding is gebouwd voor de eeuwigheid en meer schiet er dan door mij heen. Rijden met een brommobiel is leuk.

Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben: wat is het leukste dat jij over je brommobiel te horen kreeg? Laat het mij weten in de reacties hieronder.