Bundel je krachten!

Het is de meest gestelde vraag in de inbox van Kronkelroutes.nl, of in Messenger, Whatsapp en op de pagina zelf: “Ik moet van A naar B via een bepaalde N-weg, kan ik hier rijden met mijn brommobiel?” En omdat ik het antwoord vaak ook niet weet -ik kan tenslotte niet het hele land door met mijn eigen brommobiel- kan ik die vraag niet meteen beantwoorden.

Ik kan natuurlijk wel terugvallen op mijn ervaring en het door mij geschreven blog Hoe plan je veilig jouw route?, ik doe dat regelmatig, maar nog leuker zou het zijn als het al op mijn website stond: een compleet overzicht van wegen waar je als brommobilist gebruik van kan maken. Voor elkaar.

Maar ook ik heb maar zoveel uren in de dag om iets uit te zoeken (en geloof mij, daar heb ik oprecht plezier in) en het zou echt helpen om het samen te doen.

Google Maps en Google Street View

Wanneer jij in Google Maps kijkt dan kan je een stukje in Google Street View bekijken om te zien of er aan het begin van een N-weg een C9 bord staat. In het onderstaande filmpje zie je hoe je dat doet.

Het resultaat is in dit geval dat je daar door mag rijden met je brommobiel. En als je de punten met elkaar verbindt in het blauwe venster linksboven dan krijg je een keurige blauwe lijn naar je doel, dat kan je hieronder zien.

Heb je de twee punten verbonden met elkaar dan kan je in het venstertje linksboven er voor kiezen om de route naar je telefoon te versturen, je krijgt dan een e-mail van Google in je GMail inbox met een link.

Bundel je krachten

Voor al die beginnende (maar ook ervaren) brommobilisten is het heel handig om te weten of je ergens wel of niet kan rijden en nu het wel zo zeker is dat de grote leveranciers van navigatiesoftware geen rekening willen houden met de kleintjes moeten we denk ik zelf aan de slag.

Online

Heb je een paar minuten tijd om bij jou in de buurt een traject te controleren met Google Maps en Google Street View, stuur dan het resultaat door naar Kronkelroutes.nl. Doe dat bij voorkeur met een route via N-wegen, controleer het resultaat eerst zet het dan op het forum via de link hieronder (eerst een account maken als je die nog niet hebt).

Met een Tracker app

Op je mobiele telefoon kan je tegenwoordig ook een app installeren die de door jou gereden route vastlegt en die je als KML-bestandje naar je computer kan sturen en kan e-mailen. Hoe je een Tracker app moet gebruiken kan je in dit blog lezen.

P.S. Stuur je een (door ons geverifieerde) route in die langer is dan 15 km? Dan krijg je het Gelamineerd overzicht Verkeersborden voor maar €2,50 in plaats van de normale prijs van €6,50. Je krijgt dan een kortingscode opgestuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres.