Crisis? Wat crisis!

Vandaag lezen we in de kranten opnieuw over de stikstofcrisis. Boeren, de bouw, de natuur, allemaal zorgen voor onze regering en protesten zijn aan de orde van de dag. Het nieuwste idee van onze regering is trouwens het verlagen van de snelheden op snelwegen en provinciale wegen, ook wel bekend als N-wegen.

De brommobielindustrie is traditioneel geschoeid op de dieselmotor, een kleintje weliswaar, maar ook die zijn de afgelopen jaren onderhevig aan nieuwe emissienormen doorontwikkeld tot een zuinig en schoon alternatief. Bovendien komen er steeds meer brommobielen met elektrische aandrijving op de markt en dat is ook goed voor de bomen langs de weg.

En waar iedereen in Nederland dus beperkingen ziet aankomen is het voor een andere groep juist een mogelijkheid. In dit geval is het de brommobielrijder die hier de vruchten van kan gaan plukken. Veel N-wegen die nu vanwege de daar geldende maximumsnelheid nog een brug te ver zijn voor met name de oudere bestuurder kunnen straks ontsloten worden voor hen.

Dus kom maar op met die maatregelen Den Haag! Zo kunnen ook weer veel senioren van wie het rijbewijs is of zal gaan verlopen weer flink eind op weg om bijvoorbeeld de kleinkinderen te bezoeken. En wie weet, beste meneer Pechtold, helpt het ook een beetje mee om de achterstand bij het CBR weg te werken.

Oh en zet dan meteen ook waar nodig het juiste verkeersbord langs de N-weg.