Dankbaar

Dit bizarre jaar loopt weer op zijn eind en het is alweer bijna Kerst, tijd om even stil te staan bij alle gebeurtenissen.

Het is niet echt mijn gewoonte om via mijn vrijwilligerswerk met Kronkelroutes.nl iets van mijn persoonlijke leven te delen en alleen de mensen in het brommobielwereldje die ik ook echt in het dagelijks leven ontmoet weten ervan maar omdat er velen vragen waarom er minder activiteiten zijn geweest dan verwacht is het misschien toch nodig om een klein beetje los te laten over mijn persoonlijke omstandigheden.

Minder is beter

Natuurlijk is voor iedereen die nare Corona pandemie een stok in de spaken geweest. Er waren te weinig tourritten, geen workshops, nul publiciteitsacties of promoties en over het algemeen een stil jaar. Dat was één reden. Maar als je mij een beetje kent zie je dat ik ook wat magerder ben geworden, de bolle wangen zijn er van af en ik ben van 4XL naar XXL gegaan in omvang.

Hartinfarct

In mei van dit jaar kreeg ik een flinke hartinfarct in mijn eigen woonkamer thuis en nog eentje er achteraan in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Op de operatietafel (zonder narcose maar wel met een flinke dosis verdoving) werd mij verteld dat het kantje boord zou worden. En naderhand vertelde de cardioloog die mij behandelde dat ik geen vijf minuten later op tafel had moeten liggen want dan had hij mij niet meer kunnen redden. Heel eerlijk, ik ben daar nog van aan het bijkomen en nog niet klaar met revalideren.

Dankbaar

Maar goed, ik sluit af met een goed gevoel. Er zullen namelijk ook altijd redenen zijn om dankbaar te zijn en ik heb er veel. Dankbaar voor een prachtige Ligier JS60 bij mijn huis, voor een succesvolle website die als doel heeft andere mensen blij te maken met informatie over hun brommobiel maar nog meer voor de mensen die mij al deze kansen aangeboden hebben in de afgelopen jaren om door te gaan met werken aan de acceptatie van de brommobiel op de Nederlandse wegen. Want dat vervult wensen van mensen die anders gebonden zijn aan huis, het maakt het verkeer diverser en daardoor geeft het meer mogelijkheden om een stukje vrijheid te (her)krijgen.

De ellende van een hartinfarct vergeet je niet snel, maar die herinnering werd met enorme overdaad weggevaagd door dat gelukkige moment waarvan je hieronder een foto ziet. En dankbaarheid overheerst.