De ANWB Routeplanner

Navigeren met de ANWB van A naar B

Op dit moment zijn er nog geen echte navigatie apps voor de brommobiel en zijn bestaande apps ook niet zonder zorgvuldige voorbereiding te gebruiken. De meest gebruikte optie is om hiervoor Google Maps in te zetten, heel veel brommobilisten maken hier gebruik van.

De ANWB Routeplanner is ook een populaire manier om je route vooraf te plannen en deze planner maakt gebruik van kaarten van TomTom. Interessant is daarbij om te zien dat deze ongemerkt steeds meer functionaliteit heeft gekregen en dus is het goed om deze eens onder de loep te nemen.
 

De ANWB Routeplanner gebruiken

Wanneer je de pagina opent is het eerste wat je opvalt dat je ook voor je plezier een route kan plannen en omdat je een brommobiel ook voor je plezier rijdt kiezen we die optie bij ‘Autoroute opties’. En om het daarna nóg leuker te maken tik je de opties ‘Heuvels – Veel’ en ‘Bochten – Veel’ aan (rechts te zien in het witte kader). Om het af te maken kies je ‘Vermijd Snelwegen’.

Geen enkele online routeplanner zal je een 100% klant-en-klare brommobielroute aanbieden maar het is een begin totdat er een echt perfecte navigatie app is. Probeer het eens uit met een route in je buurt en kijk of je op die route geen C9 bord ziet in Google Streetview om te zien of het echt klopt.

Nog meer voordelen

En als je nu toch op die pagina bent is het een uitstekend idee om dan ook maar meteen lid te worden van de ANWB. Dat biedt voordelen zoals hulp van de Wegenwacht bij pech buiten je woonplaats en ze bieden ook al jaren een uitstekende brommobielverzekering aan.