De dagen worden weer korter

De dagen worden weer korter en de schaduwen langer. De zon schijnt eerder in je gezicht dus ben je voorzichtiger met rijden.

Rijden in die laatste zonnige dagen in de herfst met jouw brommobiel kan dus soms wat spannend zijn als de zon door je voorruit schijnt. Een paar tips.

Houd je voorruit schoon

Juist in de herfst kunnen muggen, vogelpoep en herfstblaadjes het zicht vooruit verminderen. Maak de ruit voordat je weggaat even schoon met water en een microvezeldoek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen want strepen die daardoor achter kunnen blijven zorgen juist weer voor minder zicht. Hieronder zie je het effect van laagstaande zon tijdens een ritje begin oktober, rond 18:00 uur.

Zorg voor genoeg ruitenwisservloeistof

In de warme tijd van het jaar kan je roze ruitenwisservloeistof gebruiken, daar zit een beetje zeep in en waardoor je ruit sneller schoon is. Als het kouder wordt dan vervang je deze voor blauwe ruitenwisservloeistof omdat hier antivries aan is toegevoegd omdat anders de vloeistof in de winter kan bevriezen. Ruitenwisservloeistof haal je bijvoorbeeld bij Minicar Parts in Hoevelaken, zij verkopen ook pakketten om je brommobiel op de winter voor te bereiden.


(Advertentie)
Je vindt alles voor je brommobiel op www.minicar-parts.nl

Draag een goede zonnebril

We kennen allemaal wel de Polaroid, het bekende merk zonnebrillen dat de schitteringen wegneemt in de zomer. In de herfst en winter is dat vaak een goede keus omdat deze echt goed helpt tegen laagstaande zon. In sommige situaties kan deze bril te donker zijn om veilig te kunnen rijden, het wordt namelijk ook sneller donker. Voor dagen dat de zon lager staat is een Road View zonnebril een uitstekende keuze, ze worden ook wel -heel toepasselijk- autobril genoemd en zijn bij de meeste opticiens ook op sterkte leverbaar.

Tip: Bewaar je bril niet in je brommobiel maar met een brillendoekje in een brillenkoker binnen. Een koude bril beslaat namelijk vrijwel direct nadat je die opzet waardoor je niet meteen veilig kan wegrijden.

De voordelen van Road View brillen:

  • Bij laagstaande zon meer dan 50% beter zicht
  • Rustiger voor je ogen
  • Meer contrast
  • Minder lichtschitteringen
  • Beter zicht bij rijden in de mist
  • Ook in schemerlicht nog goed zicht