Doe je mee?

Sinds de publicatie in de ANWB Kampioen, in het AD Amersfoortse Courant en het RTV Utrecht nieuws item op televisie heb ik heel veel verzoeken voor routeplanning ontvangen en nu nog krijg ik e-mails met vragen over waar je van A naar B moet rijden met een brommobiel.

Om iedereen met een brommobilist in Nederland op weg te helpen ben ik ben ik twee jaar gelden met Kronkelroutes.nl begonnen. Heel veel mensen, met name ouderen, met een brommobiel, ondervinden namelijk moeite om van A naar B te rijden met hun brommobiel en komen vaak het dorp of de stad niet uit.

De meeste Kronkelroutes die op mijn website worden aangeboden zijn door mijzelf gereden, met dashcam is een video opgenomen en daarna uitgewerkt. Af en toe worden er ook bijdragen ingestuurd waarvan sommigen geschikt zijn om verwerkt te worden tot een Kronkelroute op deze website, ik ben daar vanzelfsprekend heel blij mee.

Maar ik kan natuurlijk niet zelf het hele land door om Kronkelroutes te rijden om deze te delen op mijn website. Op mijn website staan al een flink aantal Kronkelroutes en ook een paar langere (Zoetermeer – Amersfoort, Amersfoort – Amerongen) en zelfs van Nijmegen tot aan Grathem in Limburg maar het zijn er toch echt te weinig.

Wat zou het leuk en handig zijn als meer mensen met een brommobiel in hun omgeving Kronkelroutes gingen rijden. Om die reden heb ik er een prijs aan verbonden, geen Facebook Like & Win maar wel een tankpas t.w.v. €25,00.

Daarnaast is het een van de doelstellingen van mijn website om de zelfredzaamheid te bevorderen zoals ook in de missie op mijn website omschreven is en het blog ‘Hoe plan je veilig jouw route?’ staan allerlei handige tips om zelf een route met de brommobiel te plannen. Ben je van plan om Kronkelroutes te gaan rijden, lees dan die pagina ook eens door.

Door de Coronacrisis is het allemaal gestagneerd helaas maar ik geloof niet dat er niemand in Nederland meer een lekker stukje rijdt met zijn of haar brommobiel. Mijn vraag is dus: willen jullie meehelpen om het netwerk van Kronkelroutes uit te breiden naar gebieden waarvan ik ze nog niet op mijn website heb staan?

Heb jij zelf een verzoek voor een bepaalde routeplanning ergens in Nederland, maak dan een account aan op mijn website en plaats jouw bericht op het forum in het onderdeel Navigatie. Op die manier kan iemand anders jou vertellen waar je het beste kan gaan.

Ik vind het leuk om je op mijn website terug te zien als actieve gebruiker op het forum maar nog meer met met jouw ingestuurde Kronkelroute. Zo komen er meer Kronkelroutes bij en misschien win jij die tankpas t.w.v. € 25,00 wel. Doe je mee?