Door de Alpen

Dit ziet er natuurlijk prachtig uit, de Alpen vanuit de lucht, als kind reed ik er met mijn broer, zussen en ouders overheen in een oude Volkswagen bus en recent (voor de Coronacrisis) vloog ik er nog overheen.

Zo’n herinnering spreekt natuurlijk tot je verbeelding, vind je ook niet? En zo kwam ik op dit idee, gewoon om iets te doen te hebben tijdens deze lockdown in de Corona pandemie: Stel, je wilt met je brommobiel van Zürich naar Milaan, welke route kan je dan nemen?

Gewoon dus om uit te zoeken als tijdverdrijf tijdens de Coronacrisis (ik heb zelf ook geen concrete plannen). De uitdaging is: vind een Kronkelroute over de Alpen waar je met je brommobiel mag rijden.

Stuur je schermafbeelding van Google Maps met een exacte lijst van te rijden wegen met wegnummers (en eventueel een KML of GPX bestandje) in en degene die de allerbeste Kronkelroute heeft gevonden ontvangt gratis het Gelamineerd Overzicht Verkeersborden thuis.

Stuur je Alpenkronkelroute naar redactie@kronkelroutes.nl en laat je inzending op social media zien met #alpenkronkelroute.

En waarom ook eigenlijk niet? Het is Hannibal met zijn olifanten tenslotte ook gelukt.

P.S. Wist je dat je ook een Kronkelroute van dichter bij huis kan insturen? Kijk hier voor de voorwaarden.