Door de Beneluxtunnel, dat kan!

Mag je met je brommobiel door de Beneluxtunnel in Rotterdam? Die vraag ontvingen wij vorig jaar maar we wisten het antwoord niet, je kan tenslotte niet in je eentje het hele land doorrijden om een antwoord te vinden op elke vraag. Het verlossende antwoord kwam van Twitter.

Op Twitter kan je @Rijkswaterstaat volgen, dat is een heel actieve account met verkeersinformatie en je kan daar ook je vragen stellen met betrekking tot jouw navigatie. Wij maken er dankbaar gebruik van voor onze website.

Jeroen stelde hen even geleden de vraag.

Deze tunnel staat aangegeven met gele borden“, een hele handige handreiking voor de brommobilist. Wij werkten de route voor jullie uit met onderstaande afbeeldingen van Google Maps. Op die manier heeft niet alleen Jeroen maar iedereen daar wat aan.

De Calamiteitenbuis

De Beneluxtunnel brengt je van Schiedam naar Pernis en vice versa en als je dat graag met je brommobiel wil rijden dan ga je door de zogenaamde Calamiteitenbuis. Het hele traject is 2,8 kilometer en je ziet het hieronder (klik op afbeeldingen voor grote weergave).

Schiedam

Het beginpunt in Schiedam bevindt zich bij de Karel Doormanweg en brengt je naar de C-buis. Je rijdt dan over de Beneluxtunnel en weer een stukje terug zodat je bij de ingang van de C-buis komt (zoals gezegd, deze zijn aangegeven met gele borden).

En dan duik je de tunnel dus in zoals je hieronder kan zien.

Pernis

Om vervolgens aan de kant van Pernis weer omhoog te komen tot periscoopdiepte zeg maar. Vanaf hier kan je langs de Bakkeroordseweg jouw route verder afmaken.

Heb jij foto’s van de gele borden zoals in de Tweet van @Rijkswaterstaat wordt aangegeven? Stuur ze op en je ontvangt gratis een leuk cadeautje.