Durf een nieuwe weg in te slaan

Veel beginnende brommobilisten durven -ongeacht leeftijd- vaak niet verder dan de wijk, dorp of stad te rijden waar ze in wonen. Regelmatig besteden wij bij Kronkelroutes.nl hier aandacht aan, een belangrijk punt in onze missie is mobiliteit. Voor iedereen.

Wanneer je ergens heen moet rijden, bijvoorbeeld voor een afspraak, dan is het fijn dat je van tevoren weet dat je geen verrassingen tegen zal komen. Wij praten je hier het benodigde zelfvertrouwen graag aan want de vrijheid die je hebt gekregen of herkregen toen je een brommobiel kocht die wil je natuurlijk niet beperken tot gebruik binnen de bebouwde kom.

Als voorbeeld nemen we een bezoekje aan Golfclub De Hoge Kleij waarvoor je de N237 op moet bij de Stichtse Rotonde vlak bij Amersfoort. Je komt dan direct daarna de onderstaande situatie tegen. Wat doe je, draai je om of rij je met zelfvertrouwen door naar je afspraak?

Een tijdje terug schreef ik een blog met een aantal tips die ervoor zorgen dat je geen verrassingen tegenkomt: Hoe plan je veilig jouw route?

En het goede antwoord is dan Ja, ik rij hier door. Waarom?

  • Je hebt je route van tevoren gepland
  • Je weet van alle verkeersborden die je tegenkomt de betekenis
  • En het belangrijkste: je durft!

Lees het hierboven vermelde blog maar eens en probeer het gewoon een paar keer uit, gewoon voor de lol. En dan krijg je er ook plezier in om het ‘in het echt’ te doen. Je durft een nieuwe weg in te slaan.