Een Kronkelroute vastleggen

Over Kronkelroutes vastleggen is al het één en ander geschreven, bijvoorbeeld hoe je jouw rit in Google My Maps kan bekijken.

Omdat het aanbod van apps voor Android en iOS regelmatig verandert zetten we in dit blog weer even de meestgebruikte apps op een rijtje, dan kan je zelf kiezen wat jij het fijnst vindt om te gebruiken.

Als je een rit hebt gepland, met name de langere ritten, dan is het handig dat je naderhand die rit nog eens kan bekijken. Op die manier kan je zelf verbeteringen bedenken en je aanpassingen de volgende keer doorvoeren. Hieronder zie je een aantal apps die je op je smartphone kan gebruiken om dat te doen, je kan ze uitproberen door op de afbeelding te klikken voor een download.

Geo Tracker (Android)
Deze app krijgt in Google Play 4 sterren en wordt gratis aangeboden met in app aankopen.

 

 

 

GPS Tracker Pro (iOS)
Deze app krijgt vier sterren in de beoordeling en is helemaal gratis zonder in app aankopen. De app werkt goed maar er komen geen nieuwe versies meer van uit wat jammer is want deze app laat je een lijstje maken van je gereden routes.

 

Open GPX Tracker (iOS)
Deze app krijgt vier en een halve sterren in de beoordeling en is helemaal gratis zonder in app aankopen, advertenties en er zijn geen beperkingen in gebruik. Deze app werkt belave op je iPhone ook op je iPad, in macOS Big Sur op jouw Mac en op je Apple Watch.

 

 

GPS Logger
Een andere GPX tracker voor Android met vier en een halve sterren is GPS Logger en ook deze is helemaal 100% Open Source, gratis zonder in app aankopen of advertenties.

 

 

Heb jij een suggestie voor een gratis app die helpt bij het navigeren in je brommobiel? Stuur een e-mail met de app en uitleg waarom jij die juist zo handig vindt naar redactie@kronkelroutes.nl en ontvang een gelamineerd overzicht verkeersborden *.

* Inzendingen worden eerst beoordeeld.