Een stukje rijden

Ik vind rijden met mijn brommobiel erg leuk, iedereen weet dat wel onderhand. Vandaag reed ik bij elkaar ongeveer 140 kilometer door het Nederlandse landschap, dat is best veel.

Vorige week reed ik op één dag ook al 120 kilometer, de auto van mijn vrouw moest weg voor onderhoud en ik haalde haar toen op en bracht haar er weer heen toen haar auto weer klaar was.

Rijden met plezier

Ik vind het in deze tijd van het jaar eigenlijk nog leuker dan gewoonlijk, lekker in de spits en schemerlicht, alle lampen aan en lekker druk. Het doet mij aan de drukte denken van de feestmaanden als iedereen de cadeautjes gaat kopen en daarna weer terug naar huis moet of terugkomt van bezoekjes aan familie.

Wakker blijven

Om niet in te zakken zet ik dan altijd lekker hard een muziekje op en de verwarming vol aan. En keihard blijven opletten en alle regeltjes gebruiken die ik bij de rijlessen heb geleerd. Ik zie het nog veel voor mij gebeuren dat mensen dat zijn vergeten: spiegel links, spiegel rechts, spiegel in het midden. Kijken links, kijken rechts, voet van het gas en knipperlichtje en dan kan je afslaan want er zijn geen fietsers (waarvan er nog steeds teveel op rotondes worden aangereden).

Zo kom je veilig thuis.