Het dorp uit, dat is niet eng

Op veel plaatsen is de snelheid aangegeven tot aan het einde van de bebouwde kom. Daarbuiten is het meestal 80 km/u. Soms wordt er geen bord geplaatst en als je een beginnend brommobieler bent dan twijfel je soms of je daar kan rijden. Officieel mag dat als er geen C09 bord staat (ongeacht de aanwezigheid van een 80km bord).

Als je net begint met een brommobiel dan kan ik mij voorstellen dat je dat eng vindt, het dorp uit naar de volgende plaats via een N-weg. Ik was zelf ook ooit beginner en vond dat ook.

Ervaren brommobielrijders zullen je vaak zeggen, doe het nou maar gewoon, er is niets engs aan! En dat moet je dan maar aannemen toch? Maar durven en doen, dat is een tweede stap die je op dat moment nog moet nemen. Om je te overtuigen laat ik in dit blog een filmpje zien want ik denk dat een voorbeeld beter werkt dan alleen maar vertellen.

Als voorbeeld nemen we Nijkerk, een mooi plaatsje op de Veluwe langs de N798. Je rijdt hier richting Nijkerkerveen (en als je verder wilt naar Holkerveen en Amersfoort – Vathorst). En natuurlijk zal ik als -inmiddels ervaren- brommobieler tegen je zeggen: doe het maar gewoon. Maar we weten allebei wel beter toch? Het kan best even eng zijn maar ervaring krijg je door te doen. Succes!

Delen:

Geef een reactie