Het forum: je doet het samen, voor elkaar

Sinds een jaar heeft deze website een forum, bedoeld als plek om vragen te stellen en informatie met elkaar te delen.

Forums zijn al zo oud als het internet zelf en jarenlang -voordat Facebook bestond- waren het de meest geraadpleegde plekken om bepaalde informatie te delen en erom te vragen. Maar met de komst van Facebook werden forums ook wat minder populair en dat heeft als nadeel dat juist op dat leuke Facebook de informatie over vele tientallen pagina’s verspreid zijn en daardoor is de informatie je zoekt vaak onvindbaar.

Heel veel van hetzelfde

Elke dag zie ik opnieuw dezelfde vragen langskomen in allerlei Facebook groepen waarbij iedere keer opnieuw een groot aantal mensen die zelf ook een brommobiel rijden een antwoord geven. Die vragen kunnen over val alles gaan, over je verzekering, een specifiek onderdeel, de werking van je brommobiel en nog veel meer. Dat moet toch beter kunnen denk ik dan, en vooral: eenvoudiger.

Eén plek voor alle vragen en antwoorden

Het forum op deze website biedt daar een perfect platform voor en ik den k dat iedere brommobilist daar voordeel van kan hebben als er heel veel mensen regelmatig even hun hoofd om de virtuele hoek steken en kijken of er nog iemand ergens mee geholpen kan worden. Of je hebt zelf een vraag, dat kan ook.

Hoe werkt het?

Net zoals in het begin van het internet begint je aanwezigheid op een forum met het aanmaken van een account, dat is niet veranderd. En daarna is het gewoon even rondkijken, jezelf voorstellen en even opscheppen met jouw mooie brommobiel op De Racebaan. Want het gaat ook om een stukje online gezelligheid. Het forum hier wordt nu nog niet zo veel gebruikt maar ik nodig je graag uit om een account te maken en je bericht er op te zetten. Kom je er ook bij?

Je doet het samen, voor elkaar.