Het Lasdiploma

Ik zit nu even in de garage van Vollebregt Brommobiel aan de koffietafel. De auto wordt momenteel geopereerd, het Uitlaatspruitstuk is afgebroken en dat moet gelast worden. De deur van mijn auto wilde ook niet normaal meer dicht, daar gaan ze ook wat aan doen.

Achter de muur naar de werkplaats hoor ik lasgeluiden, van dat gezellige geknetter van elektrisch lassen. Ik ruik het ook en er komen herinneringen naar boven aan een schooltijd op het LBO in Amersfoort, het Lasdiploma. Even later komen er van die scheurende metaalgeluiden van de slijpmachine dus ik weet dat er vorderingen worden gemaakt.

Vincent legt even later uit dat hij het ontwerp van de bocht een beetje verbeterd heeft. Dat probleem is nu ook verholpen. De deur van mijn auto kan nu met 1 vinger worden dichtgedaan, met een klikje. Ik mag ‘m niet meer slaan zegt Vincent. “Je mag nooit lelijk doen tegen een brommobiel.” Buiten vertelt hij nog even hoe zacht ik de deur nu dicht moet doen, een lesje in fluwelen handschoen-bediening.

Ik rij naar huis en ik weet zeker dat ze niet meer trilt en rustiger rijdt. Top! Echt fijn dat ik ook meteen langs kon komen, goeie zaak!

P.S. Er staat een waanzinnig mooie rode Microcar hier in de showroom, echt iets voor jou!