Jade Anna en Gio gaan op pad . . .

. . . met een brommobiel.

Als je wat meer gezien hebt van het leven dan een ‘oudere jongere’ is de kans klein dat je weet wie Jade Anna en Gio (1,33 miljoen abonnees) zijn maar zit je in je hipste 25 jaren van je leven dan ken je ze vast wel van social media en YouTube.

Het zijn jonge influencers waar het enthousiasme vanaf spat, keer op keer weten ze honderdduizenden kijkers te verbazen met de leuke dingen van hun leven en gezien hun talent om mensen daarmee te vermaken is dat terecht een compliment waard.

Jade Anna rijdt een brommobiel

Interessant voor de hele doelgroep brommobilisten die hier regelmatig komt is dat nou juist Jade Anna van dit populaire duo een brommobiel rijdt, een hippe Ligier JS60 in glimmend zwart waarvan ze het interieur het liefst opleukt met schattig roze details. En het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je nou jong bent of wat ouder zoals ik, wie vindt dat nou niet schattig?

Lekker lang door Nederland

Deze maand werd Jade Anna 17 en een paar dagen voor haar verjaardag besloten zij en Gio spontaan om een flink eind te gaan rijden in de brommobiel van haar. Op het YouTube kanaal van Gio deed hij daar verslag van en heel eerlijk gezegd, juist díe video is een pareltje op dat platform, wát een leuk vlog! Zo leuk dat ik spontaan besloot om het management van beiden te benaderen met de vraag of ik hier op deze website daar wat over mocht schrijven bij dat vlog en dat mocht, de video (minus kop en staart met meer persoonlijke dingen) kan je hieronder bekijken.

Leuke vragen

Wat eigenlijk meteen opvalt (sorry Gio) is dat Jade Anna meer weet over haar brommobiel en de regels van het verkeer dan hij maar dat geeft niets, wij bij Kronkelroutes.nl beantwoorden graag wat vragen. Zoals jouw vraag: Hoe ver kom je op een volle tank in een brommobiel? Leuke vraag!

Hoe veel gaat er in de tank van een brommobiel en hoe ver kom je er mee?

Een nieuwe brommobiel heeft een tankinhoud van ongeveer 18 liter en je mag er uitsluitend diesel in stoppen. Met de uiterst energiezuinige en dus milieubewuste Lombardini DCI motor kom je heel ver, de opgave van de fabriek is dat je er 1 op 30 mee rijdt, dus met een liter diesel rij je 30 kilometer ver. Een klein rekensommetje laat zien dat je met 18 x 30 dus 540 kilometer ver komt op één tank (dat is ruim 2 x heen en weer van haar huis naar jouw huis Gio). In de praktijk met stadsverkeer, weersomstandigheden en heuvellandschap rij je gemiddeld 500 kilometers voordat de tank écht leeg is en het beste is om de reserve niet aan te spreken.

Waar mag je met een brommobiel rijden?

Gio verbaasde zich er over met de cryptische woorden “Soms met dit ding rij je echt op dingen dat je denkt, hoe mag dit ding hier rijden?!” maar gelukkig snappen wij direct wat hij bedoelt. Over waar je wel en waar je niet met een brommobiel mag rijden is al heel veel geschreven op deze website maar nog even in het kort:

Je mag overal rijden, behalve op N-wegen met een C9 verkeersbord, autowegen en autosnelwegen. O ja, je mag ook niet op het fietspad, behalve waar een uitzondering wordt gemaakt.

Ook in de reacties op Gio’s vlog kom je daar regelmatig opmerkingen over tegen en dan blijkt maar weer eens dat nog heel veel mensen aan onze website een bezoekje moeten gaan brengen om de regels voor brommobielen te leren, jullie zijn allemaal welkom.

Heeft een brommobiel een airbag?

Nee, niet alle brommobielen beschikken over een airbag maar bij de nieuwste Ligier JS60 kan je deze wel als optie nemen. Veiligheid voorop!

Laat je zien in een brommobiel

Rijden met een brommobiel door Nederland is leuk en dat laten Jade Anna en Gio dan ook zien. Ook in andere vlogs van hen zie je dat terug. Wil jij meer weten over de brommobiel van Jade Anna? Bij een dealer bij jou in de buurt kan je zelf kijken hoe leuk het is.

Geef een reactie