Je bent 16 en je wilt wat

Een brommobiel mag je vanaf je zestiende rijden wanneer je een rijbewijs Am hebt gehaald. En dat is leuk om droog op school te komen. Veel jongeren in Nederland kopen een tweedehandsje om er meer vrijheid mee te krijgen. Je regent niet meer nat en je kan makkelijk iemand meenemen.

Hoewel het merendeel van je vrienden of vriendinnen jou vast wijs wil maken dat het absoluut niet hip is om in een brommobiel te rijden zal je er al snel achter komen dat het niet uitmaakt, er zijn in veel plaatsen tientallen studenten met een brommobiel te vinden. Ik heb gehoord dat ze in Wassenaar razend populair zijn!

Wanneer jij een brommobiel gaat kopen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg dat je deze bij een erkende Bovag garage koopt en wanneer je dat doet dan is het verstandig om iemand mee te nemen die verstand heeft van de techniek. brommobielen op Marktplaats vertonen vaker verborgen gebreken dan brommobielen van de dealer. Dat je dat ook terugziet in de hogere aanschafprijs is niet zo erg: goedkoop is duurkoop door de reparaties die na aankoop zullen plaatsvinden.

Een paar goede dealers die ook bij jou thuis afleveren zijn BeBro brommobielen in Hoevelaken en Vollebregt brommobiel in Bleiswijk maar dit zullen vast niet de enige goede dealers zijn.

Wat je vooral moet weten over het verkeer van en naar school is dat je veel te maken gaat krijgen met moeders (en een enkele vader) die hun kinderen naar school brengen en ophalen, fietsende kinderen van de basisscholen en moederbakfietsen. Even lekker doorrijden is er vaak niet bij, zeker als het regent is het extra opletten.

Daarnaast kom je bij aankomst en vertrek van school ook altijd je mede-studenten tegen die op de brommer of fiets zijn. Rij dus voorzichtig!

O ja en nog één tip: laat je brommobiel niet opvoeren want dan ben je niet verzekerd!

 

 

 

Delen:

Geef een reactie