Je bent 16 en je wilt wat

Een brommobiel mag je vanaf je zestiende rijden wanneer je een rijbewijs AM hebt gehaald. En dat is leuk om bijvoorbeeld droog op school te komen naast een hoop andere voordelen.

Veel jongeren in Nederland kopen een tweedehandsje om er meer vrijheid mee te krijgen. Je regent niet meer nat naar school en je kan makkelijk iemand meenemen.

Hoewel het merendeel van je vrienden of vriendinnen jou vast wijs wil maken dat het absoluut niet hip is om in een brommobiel te rijden zal je er al snel achter komen dat het voor jou niet uitmaakt, er zijn in veel plaatsen tientallen studenten met een brommobiel te vinden. Ik heb gehoord dat ze in Wassenaar razend populair zijn bijvoorbeeld en er regelmatig een clubje bij elkaar komt!

David heeft zijn AM rijbewijs gehaald en mag even een stukje rijden

Wanneer jij een brommobiel gaat kopen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig dat je deze bij een betrouwbare dealer koopt en wanneer je dat doet dan is het goed om iemand mee te nemen die verstand heeft van de techniek.

Brommobielen op Marktplaats vertonen namelijk vaker verborgen gebreken dan brommobielen van de dealer. Dat je dat ook terugziet in de hogere aanschafprijs is niet zo erg: goedkoop is duurkoop door de reparaties die na aankoop zullen plaatsvinden.


Speciale aanbieding:

Ga je in de week van 17 t/m 21 mei een brommobiel kopen? Dan krijg je het boekje Kronkelroutes! gratis. Met alle verkeersborden en regels voor brommobielen, handig!

Wil je weten waar je dealers kan vinden? Klik dan op onderstaande link en zoek een dealer bij jou in de buurt.

Zoek een Microcar & Ligier dealer.


Anouk in haar nieuwe brommobiel

Wat je vooral moet weten over het verkeer van en naar school is dat je veel te maken gaat krijgen met moeders (en een enkele vader) die hun kinderen naar school brengen en ophalen, fietsende kinderen van de basisscholen en moederbakfietsen. Even lekker doorrijden is er vaak niet bij en zeker als het regent is het extra opletten.

Daarnaast kom je bij aankomst en vertrek van school ook altijd je medestudenten tegen die op de brommer of fiets zijn. Rij dus altijd voorzichtig en verantwoordelijk!

O ja en nog één tip: laat je brommobiel niet opvoeren want dan ben je niet verzekerd!