Je brommobiel in de wasstraat, kan dat?

Blubber!

Met een brommobiel kom je overal, dat is bekend. En je rijdt veel op landwegen, dat ook. Maar die blubber zeg, dat is altijd wel een dingetje.

Dus wat doe je er aan? Wil je jouw brommobiel wassen met sop in een emmertje dan merk je al snel dat je in de meeste plaatsen in Nederland dat niet meer mag doen op die manier want dat is slecht voor het milieu.

 

 

 

Zelf met een emmer sop en een spons kan natuurlijk nog steeds maar is in de meeste plaatsen in Nederland niet toegestaan, tenminste, niet langs de openbare weg.

Het makkelijkst is om naar de autowasstraat (zo eentje met een transportband) te gaan maar daar wordt je meestal geweigerd. Maar dat heeft een goede reden, wij vroegen het aan een manager bij een bekend merk wasstraat.

Even wat navragen dus

Vertel eens, waarom is het onverstandig om met je brommobiel de wasstraat in te rijden?

“Een brommobiel is smaller dan de meeste auto’s en het transportsysteem is daar niet op berekend. Het gevaar is dat je op een gegeven moment met één kant van je brommobiel naast de band komt en je een storing veroorzaakt. Daarbij is er dan een kans dat de auto achter je tegen je aan rijdt.”

Kan een wasstraat je brommobiel beschadigen?

“Omdat brommobielen van vrijwel elk merk van polyester zijn gemaakt is de kans groot dat de borstels het kunststof kunnen beschadigen en zelfs barsten kan veroorzaken door de hoge druk en dan zit je met enorm hoge reparatiekosten.”

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

“Wij zijn nooit aansprakelijk voor schade, je rijdt tenslotte zelf vrijwillig de wasstraat in en accepteert het risico in de voorwaarden voor gebruik. Maar om narigheid te voorkomen beslissen wij uit zorgzaamheid voor onze klanten dat brommobielen de wasstraat niet in mogen rijden.”

Maar hoe moeten ze dan hun brommobiel schoon krijgen, is er een alternatief?

“Jazeker, wij beschikken over een aantal ruime wasboxen met een goed aanbod aan behandelingsmethoden. Met diverse spuiten en een muntautomaat kan je zelf kiezen welke behandeling je jouw brommobiel wilt geven. Voor vrijwel iedereen met een brommobiel is dat een prima alternatief toch?”

Bekijk hieronder een leuk filmpje van een flinke schoonmaakbeurt in een wasbox.

Discussieer op het forum over dit artikel.