Je leert door te doen

Met Kronkelroutes.nl werk ik nu al bijna drie jaar aan de acceptatie van de brommobiel in het verkeer, waaronder het brengen van nieuws, uitleg over navigatie en ondersteuning bij evenementen. En ik doe dat met liefde en enthousiasme, het is mijn passie.

Regelmatig ontvang ik vragen over brommobielen en zoek ik een antwoord als ik dat weet, ik doe dat graag. Veel vaker krijg ik verzoeken om een specifieke route te maken voor iemand met een begin en eindpunt. Maar ik ken Nederland niet uit mijn hoofd, ik ken niet elk weggetje en alle verkeersborden die daarlangs staan. Het is daardoor ook onmogelijk om iedereen een pasklaar advies voor zijn of haar route te geven. Langzaamaan krijg ik nu zoveel vragen dat ik één of meerdere uren per dag bezig ben om oplossingen te bedenken voor specifieke routes ergens in het land en navigatie van A naar B, dat neemt simpelweg teveel tijd in beslag.

Zelfstandig leren navigeren

Het aanbieden van kant-en-klare oplossingen past ook niet bij het doel van deze website, namelijk het aanleren van zelfstandig navigeren. Om dat te leren is al heel veel informatie op de website te vinden die je daarbij helpt. Kom je ondanks dat er echt niet uit dan zul je eerst in jouw eigen omgeving iemand om hulp moeten vragen bij het vinden van jouw route.

Of je nu beginnend brommobilist bent of al heel lang met je brommobiel rijdt, bij het navigeren kunnen we altijd wel wat hulp gebruiken en daarvoor is al heel erg veel geschreven op deze website. In het blog hieronder gelinkt bijvoorbeeld lees je hoe je veilig van A naar B kan rijden met jouw brommobiel.

Je leert door te doen

Het is het meestgelezen blog op mijn website en nu ook met instructiefilmpjes voor iOS en Android om de optie Kronkelroutes in te stellen in TomTom Go. Met de tips die je daar leest kan je eenvoudig zelf of met een beetje hulp uit jouw omgeving de door jou gewenste route plannen. Ik nodig iedereen die een veilige route zoekt om dat blog eens goed te lezen en de tips uit te proberen die daarin staan. Want je leert het alleen door het ook zelf te doen.

Hoe plan je veilig jouw route?

Vragen om (route) advies? Die stel je voortaan online!

Heb jij een vraag om advies voor een route die je wilt rijden en navigeren? Of heb je een andere vraag over jouw brommobiel? Die stel je voortaan online zodat andere brommobilisten met jou kunnen meedenken. Alleen op die manier bouwen we langzaam één grote brommobiel club op die in het hele land elkaar kan helpen.

Je kan bijvoorbeeld lid worden van de Facebook groep Kronkelroutes voor jouw brommobiel en daar jouw vraag stellen (probeer daarbij geen privacygevoelige (adres)gegevens te vermelden, dat is wel belangrijk). Ik doe regelmatig op Facebook een oproep om er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen, er zijn in Nederland een groeiend aantal brommobilisten en ik kan mij niet voorstellen dat van de duizenden ervaren gebruikers er niemand is in jouw buurt die het antwoord weet. En dat heeft nog een voordeel: ook anderen kunnen de berichten lezen en hebben er dan ook wat aan.