Mag ik al?

In Nederland mag je vanaf je zestiende in een brommobiel rijden, dezelfde leeftijd als voor een bromfiets. In veel andere landen is dat veel eerder, zo mag je in Polen, Frankrijk en Italië al vanaf je veertiende in een brommobiel rijden en jongeren in Zweden kunnen dat al vanaf 15 jaar net als in Oostenrijk en Spanje.

Bron: Kacper Milczarek, YouTube. Gebruikt met toestemming

Vooral in Scandinavië, Nederland en Duitsland zie je vaak volwassenen en senioren er in rijden maar het vervoermiddel wint inmiddels aan populariteit onder de jongeren. In ons vooral natte Nederland kan het een uitkomst zijn als je bijvoorbeeld een grote afstand moet afleggen naar je streekschool of college en je jouw autorijbewijs nog niet hebt. Een Am rijbewijs is daarbij ook nog eens veel goedkoper.

Toch zijn brommobielen in Frankrijk, Italië en Spanje onder de jongeren nog steeds een stuk populairder dan hier en de reclames en uitingen op social media (instagram) zijn er ook voornamelijk op deze leeftijdsgroep gericht. Zoals bijvoorbeeld in de reclame hieronder van Aixam in Italië.

Jouw eerste Microcar koop je bij een erkende Bovag dealer!