Met een brommobiel kom je in heel Nederland

Dat is een leuke stelling, maar is het ook werkelijk zo?

Nog niet zo lang geleden reed ik samen met mijn lieve vrouw 177 kilometer door Nederland, van de Veluwe tot Zuid Limburg. En dat is een heel eind!

Veel mensen in mijn omgeving vroegen mij waarom ik dat nou eigenlijk ging doen, zo’n eind rijden met een brommobiel terwijl er toch snellere manieren waren om van A naar B te komen. Mijn antwoord was gelijk aan de titel van dit blog, ik wilde aantonen dat het ook echt mogelijk is om een heel eind te rijden om ergens te komen, een echte Kronkelroute dus.

We weten allemaal dat de brommobiel een populaire manier is voor zowel jongeren vanaf 16 jaar tot en met senioren om door de stad te kunnen rijden, boodschappen te kunnen doen of misschien wel naar het volgende dorp te rijden op visite ergens. Maar wat nou als je toch iets verder wilt, wat kom je dan tegen? Obstakels? Onmogelijkheden? Handhaving?

Met een brommobiel mag je op alle 80km wegen die niet voorzien zijn van een C09 verkeersbord en overige wegen behalve autowegen en snelwegen. Kijk maar eens op de pagina Verkeersborden, daar wordt dat uitgelegd. Deze website is bedoeld om mensen met een brommobiel mobieler te maken en de Road Trip to Limburg was daarvoor dan ook bedoeld.

Uiteindelijk hebben we met heel veel plezier ruim zes uur getoerd door meerdere provincies en zijn we maar één keer een C09 verkeersbord tegengekomen. En zelfs daar was er direct een alternatieve route beschikbaar met hoogstens 1 km extra op de klok.

Dus kom je met een brommobiel ook echt in heel Nederland? Ik kan daar volmondig ja op zeggen. Probeer het zelf ook maar eens.

Waar let je op bij een lange rit?

  • Plan je route zorgvuldig
  • Controleer olie, bandenspanning, ruitenwisservloeistof en verlichting
  • Laat eventueel je brommobiel voorzien van een kleine beurt bij een goede garage voor brommobielen
  • Ben je nog geen lid van de ANWB? Het kan handig zijn!

Advertentie

Voor probleemloos rijden laat je jouw brommobiel onderhouden door een erkende Bovag dealer!

Bebro Brommobielen B.V.