Zeg het met bloemen: de Microcar M.Go electric

Zeg het met bloemen

Dat moet de marketing afdeling van Microcar hebben gedacht toen ze deze schone Microcar bekend wilden maken bij het publiek.

In 2009 bracht de Microcar de M.Go electric op de markt, en hoewel een revolutionair concept  in dat jaar was het te vroeg voor zo’n enorme vernieuwing en werd het model alleen maar een belofte van wat ging komen. Ik ging voor Kronkelroutes.nl op zoek naar informatie over deze schone brommobiel.

Voorgeschiedenis

Vanaf 2006 tot 2010 werd de Microcar MC serie met lange wielbasis gebruikt door ZENN Motor Company in Canada als ZENN EV welke een topsnelheid had van 40 km per uur. Vanaf 2007 werd deze door Microcar zelf in Europa gedistribueerd als Microcar ZENN. De Microcar M.Go Electric was in 2009 de doorontwikkeling van deze elektrische brommobiel en werd vanaf dit jaar helemaal door Microcar zelf geproduceerd.

Op de autosalon van Parijs in 2010 gaf Microcar aan dat zij de M.GO electric in 2011 op de Franse markt zouden uitbrengen met voor de uiteindelijke versie een radius van ongeveer 80 km, lithium-ijzerfosfaat-batterijen die in ongeveer 4 uur op een standaard stopcontact opgeladen konden worden tot 100% en twee jaar garantie op batterijen en voertuig. Over verkoopcijfers in land van herkomst is niet veel bekend en Ligier Microcar Nederland geeft bij navraag alleen aan dat het model nooit in Nederland te koop is geweest.

Al in 2008 werd het elektrische model gepresenteerd op de Paris Motor Show in Silver Grey met de opvallende bloemenprint op de zijkanten

Specificaties

Van het model werden twee versies ontwikkeld, een lichte versie die ook geschikt was voor export en een ‘zware brommobiel’ voor de Franse markt, beide met recyclebaar batterijpakket en een model met grotere accu capaciteit. Je kon er 110 kilometer ver mee komen op één volle lading. De specificaties door de fabrikant verstrekt met wel jaar garantie op de batterijen en drie jaar op het voertuig (klik voor grotere afbeelding).

Download originele brochure als PDF bestand (14,6 Mb)

Toekomst?

De Ligier Microcar Group zoals de fabrikant tegenwoordig heet laat geen informatie los over mogelijke nieuwe elektrische modellen maar 10 jaar na introductie is de wereld veranderd en is de vraag naar elektrische voertuigen overduidelijk gezien de klimaatproblematiek en politieke verantwoordelijkheden van producerende landen voor verbetering van het klimaat.

Ondertussen is er nog steeds de belofte van wat gaat komen. De vraag is gesteld en we wachten het antwoord af, ondertussen kan je nog even genieten van wat toen beloofd werd in het onderstaande filmpje.

Delen: