Mijlpaal

Vijf jaar geleden, toen kreeg ik mijn eerste brommobiel. En ik werd er meteen in het diepe mee gegooid, om haar op naam te zetten reed ik zelf naar het Postkantoor. Dat ging goed, ik was geslaagd.

Ik was ook meteen verslaafd, vanaf de eerste seconde genoot ik van dit eigenzinnige voertuig: het schudden, de power, en de euforie van ‘wat gaat dít voertuig mij een vrijheid opleveren!’. Want dat was wat ik zo graag wilde, een stukje vrijheid.

Schrijven

Als schrijver van gedichtenbundels zat ik al veel binnen maar omdat ik minder mobiel ben (ik loop met een stok) kwam ik sowieso al weinig mijn huis uit. En langzaam werd het toen stiller, ik zag steeds minder mensen en dat is niet goed.

Met de komst van de brommobiel kreeg ik een stukje levenslust terug en omdat ik al een jaar of 20 schrijver ben was de link tussen die twee dingen al snel gelegd: ik ging schrijven over mijn ervaringen met mijn brommobiel. Een aantal van die verhalen kunnen jullie lezen in mijn boek KRONKELROUTES! dat je cadeau krijgt bij jouw eigen nieuwe brommobiel bij de dealer *.

Mijn eerste brommobiel

Maar nog even terug naar mijn eerste brommobiel, die zie je boven dit blog. Dat was een avontuur op zich, ik kreeg ‘m van een dominee. Nou ja, ik ruilde ‘m in voor mijn Vespa waar de eerwaarde na de overdracht op wegreed. Ik heb er geen seconde spijt van gehad, met de Vespa werd je nat en als het al moeilijk is om je evenwicht te houden helemaal geen ideaal vervoermiddel. Stoer was het wel maar handig, nee.

Plannen

Er is een hoop gebeurd sinds de komst van die oude brommobiel (die heel romantisch naar diesel en motorolie rook, heerlijk schudde bij starten en stoppen maar helaas maar een kort leven had) en er kwam al snel een andere, beter doorontwikkelde variant, de M.Go waarvan ik een paar weken geleden afscheid nam. Want sinds een paar weken rijd ik in een heerlijke Ligier JS60 Chic Sun die zo ontzettend veel meer comfort biedt en een geweldige rijervaring biedt (en dat terwijl die M.Go ook al erg lekker reed).

Met deze nieuwe brommobiel ga ik dit fantastische voertuig nog meer in het zicht zetten zodat nog meer mensen die vrijheid ontdekken en het normaal in het straatbeeld wordt. En heb je mijn boek gemist dit voorjaar bij de dealer? Maak je geen zorgen, het volgende boek wordt geschreven. Ik heb plannen genoeg voor de komende jaren.

* (zo lang de voorraad strekt)