Niet voor de Canta

Kronkelroutes op mijn website zijn geschikt voor brommobielen en ook voor (oldtimer) auto’s en motorfietsen maar je kan ze niet gebruiken voor de Canta, scootmobiel of een ander gehandicaptenvoertuig.

Soms komt het weleens voor dat je met een dergelijk voertuig buiten de bebouwde kom moet zijn.

Naar aanleiding van de vragen die ik krijg of Kronkelroutes.nl ook geschikt zijn voor de Canta heb ik een beetje onderzoek gedaan. Eigenlijk was het al duidelijk dat je deze met een dergelijk voertuig niet kan volgen over N-wegen en je waar mogelijk buiten de bebouwde kom gebruik moet maken van fietspaden.

Ik heb wel een mogelijk alternatief gevonden: de routeplanner van de Fietsersbond.

Wanneer je de instellingen van deze online routeplanner zodanig aanpast dat je geen hekjes en onverharde paden tegenkomt en kiest voor racefiets routes, dan zou in theorie deze routeplanner ook geschikt moeten zijn voor gebruikers van een Canta.

De juiste instellingen vind je in de afbeelding hieronder waarmee je zoveel mogelijk voorkomt dat je draaihekjes en onverharde paden tegenkomt.

Je gebruikt deze routeplanner met je Canta of ander gehandicaptenvoertuig op eigen risico en het is geen garantie voor succes!