Nieuwe banden – duurzaamheidstest

Op 31 mei kreeg ik vier nieuwe banden gemonteerd onder mijn brommobiel. Dat was hard nodig want de vorige bandenset had na 14 maanden nog maar 1,6 mm profiel en zoals je in dit blog kan lezen is dat de minimale profieldiepte waarmee gereden mag worden.

Aan Mazier Autobedrijf heb ik gevraagd om bij de keuze voor de banden te letten op slijtvastheid en duurzaamheid. Nou verwacht je dat je met zo’n zoekopdracht bij één van de grote bekende merken uitkomt maar dat is tegenwoordig niet meer zo logisch. Er zijn nu veel meer merken die banden leveren met elk de specifieke eisen die door de gebruiker worden gesteld.

Bandenadvies door:

En dat is ook in mijn geval zo, volgens de garage zijn de banden die het meest aan mijn vraag voldoen TOYO TYRES Benelux banden van het type NanoEnergy 3. En nu eens kijken hoe lang ik met deze set ga doen. De vorige banden zijn iets meer dan een jaar meegegaan en dat is kort, verkeerd geadviseerd kreeg ik te horen. All season banden onder zo’n klein autootje, die zijn veel te zacht. En bij de kleine draaicirkel en intensief gebruik slijten ze al gauw twee keer zo snel.

Hieronder zie je een paar foto’s van de nieuwe banden, ze zien er goed uit vind ik zelf. En over een tijdje -hopelijk duurt dat deze keer langer- komt er een update over de duurzaamheid er van.

Toyo Nanoenergy 3