Nog even geen Garmin routeplanner voor brommobielen

Naar aanleiding van de vragen die ik regelmatig ontvang in e-mail en via de website was ik van plan om op deze website een artikel en handleiding te schrijven over de Garmin Drive serie navigatie van Garmin Nederland B.V. om zodoende te kunnen testen of deze geschikt is voor gebruik in brommobielen.

Helaas vinden ze bij Garmin het beschikbaar stellen van een exemplaar van hun navigatiekastje ‘publicitair gezien niet de moeite waard’ bij slechts 100 volgers op social media wat natuurlijk erg jammer is.

Daarnaast is een discussie met hen gevoerd om hun bereidheid te peilen om een specifieke versie voor brommobielen te maken, ze hebben ook al een versie voor Campers gemaakt tenslotte. In die discussie bleek de onbekendheid met de verkeersregels een obstakel en kregen wij de suggestie om een fietsrouteplanner te gebruiken en gebruik te maken van fietspaden buiten de bebouwde kom. Dat helpt natuurlijk niet bij de communicatie.

Het uiteindelijke ‘antwoord’ was dan ook: “Heel eerlijk, op dit moment hebben gewoon nog geen passend product icm een brommobiel.” wat geen antwoord was op mijn oorspronkelijke vraag maar wel aangeeft dat zij voorlopig niet bereid zijn om een specifiek product te ontwikkelen.

We gaan nog andere fabrikanten aanschrijven met dezelfde vraag, wie weet komt er dan iets moois uit.