Respect

We zijn allemaal mensen. De één is dik, de ander mager, soms heb je een grote mond, soms durf je niks te zeggen. De één rijdt in een auto, de ander neemt het openbaar vervoer. En soms rij je in een brommobiel, we zijn allemaal mensen maar ook allemaal verschillend.

Dit is wel een leuke reactie

Als er eentje wel van een grapje houdt dan ben ik dat wel en zeker in deze moeilijke tijd heb je een beetje humor nodig. Anders wordt het als humor verandert in sarcasme of zelfs haat.

Op social media is de tendens allang niet meer om respectvol met elkaar om te gaan en als er mensen in een kwetsbare positie komen dan kiezen ze juist de zwakke plek van die mensen om zich op te richten.

Het lijkt dan wel of zogenaamd alles gezegd mag worden, inclusief beledigingen en ronduit hatelijke opmerkingen. Zou jij je moeder of jouw vader voor dwaas uitmaken als ze hetzelfde hadden gedaan en er mee in de krant kwamen? Of Wat een debielen! roepen als het jouw oom en tante waren?

Respect tonen betekent ook iedereen daarmee behandelen, niet alleen in je eigen kringetje en bij de mensen die je zelf in het dagelijks leven tegenkomt. En daaruit volgt ook dat je soms even wacht met je Enter toets en vervolgens de Backspace toets gebruikt. Want wat jouw humor is, is voor een ander misschien kwetsend dus haal gerust je stomme opmerking maar een keer weg onder een nieuwsbericht op social media.

Humor is goed, respect is beter.