Road Trip to Idar Oberstein

2020 was een slecht jaar voor avontuur, de hele wereld moest verplicht binnen blijven en een tijd lang mocht er niemand over de grens rijden die daar niets te zoeken had. De Coronacrisis hield iedereen in haar greep het afgelopen jaar en nu nog steeds waardoor is er in 2020 ook geen Road Trip gereden terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat we er elk jaar eentje zouden rijden.

Maar er is hoop op betere tijden en het is heel goed mogelijk dat er in de zomer toch plezier beleefd mag worden aan een eindje rijden met de brommobiel.

De plannen zijn voor dit jaar wel een beetje anders, vanwege mijn eigen gezondheid ga ik niet op een lange reis en zal de Road Trip voor Kronkelroutes.nl dit jaar door anderen worden gereden.

Maar wij mogen er op deze website wel verslag van doen en daar kijken wij natuurlijk erg naar uit! Roy Otto en Rebecca Smit van Brommobiel Adventures gaan dit jaar op reis met hun brommobiel naar Duitsland voor de Road Trip to Idar Oberstein.

We stellen hen even aan jullie voor

Dit zijn de gezichten achter Brommobiel Adventures , Rebecca en Roy. Naast dat we met de brommobiel er op uit gaan zijn wij ook natuurliefhebbers en gaan graag met onze camera’s op pad.

Roy: We gaan eerst met pen en papier en Google Maps de route uitwerken en kijken welke obstakels we onderweg misschien tegenkomen zoals bruggen, over het water. Zo kan je bijvoorbeeld niet over elke brug zoeven of is er geen ventweg naast. Dan stellen we het beginpunt zodanig in dat je daar het fietspad op kan in de navigatiesoftware (anders geeft de navigatie app het wel aan: je moet over een snelweg of over de weg waar je niet mag rijden) en dan volg je het fietspad over het water totdat je veilig weer op de weg kan voordat we weer verder op weg kunnen. Volgende stap: navigatie instellen naar volgend punt of eindpunt, enzovoorts.

Rebecca: Als wederhelft van Roy kan ik zeggen dat je echt ver kan komen met de brommobiel. In 2019 zijn we zelfs naar het Zwarte Woud in Duitsland geweest, dat is overigens wel twee hele dagen rijden maar echt gaaf om te doen en er zijn zelfs jaren geweest dat we meer dan 20.000 kilometer afgelegd hebben. Een navigatie app of navigatiekastje is echt onmisbaar tijdens lange ritten. Helaas kan het dit jaar voorlopig nog even niet maar toch rijden we toch nog regelmatig naar Duitsland op één dag, als een uitje. Vanaf Nieuw-Vennep waar we wonen is het ongeveer 160 km naar de grens bij Aanholt of Kleve.

Waar gaat de reis heen?

We gaan dit jaar dus naar Idar Oberstein in Duitsland en zijn nu al bezig de route te plannen. We hopen dan in september als de regels in verband met Corona weer soepeler zijn geworden daar heen te rijden.

Wat rijden jullie?

We hebben een Microcar Highland waar we erg blij mee zijn.


Reisverslag (volgt)

Ben jij ook zo benieuwd? Hieronder volgt in september hun reisverslag met foto’s én de hele Kronkelroute! Kom dus gauw hier weer terug als wij het vertreksein blazen!