Road Trip to Idar Oberstein

2020 was een slecht jaar voor avontuur, de hele wereld moest verplicht binnen blijven en een tijd lang mocht er niemand over de grens rijden die daar niets te zoeken had. De Coronacrisis hield iedereen in haar greep het afgelopen jaar en nu nog steeds waardoor is er in 2020 ook geen Road Trip gereden terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat we er elk jaar eentje zouden rijden.

Maar er is hoop op betere tijden en het is heel goed mogelijk dat er in de zomer toch plezier beleefd mag worden aan een eindje rijden met de brommobiel.

De plannen zijn voor dit jaar wel een beetje anders, vanwege mijn eigen gezondheid ga ik niet op een lange reis en zal de Road Trip voor Kronkelroutes.nl dit jaar door anderen worden gereden.

Maar wij mogen er op deze website wel verslag van doen en daar kijken wij natuurlijk erg naar uit! Roy Otto en Rebecca Smit van Brommobiel Adventures gaan dit jaar op reis met hun brommobiel naar Duitsland voor de Road Trip to Idar Oberstein.

Ga direct naar het reisverslag ↓

We stellen hen even aan jullie voor

Dit zijn de gezichten achter Brommobiel Adventures , Rebecca en Roy. Naast dat we met de brommobiel er op uit gaan zijn wij ook natuurliefhebbers en gaan graag met onze camera’s op pad.

Roy: We gaan eerst met pen en papier en Google Maps de route uitwerken en kijken welke obstakels we onderweg misschien tegenkomen zoals bruggen, over het water. Zo kan je bijvoorbeeld niet over elke brug zoeven of is er geen ventweg naast. Dan stellen we het beginpunt zodanig in dat je daar het fietspad op kan in de navigatiesoftware (anders geeft de navigatie app het wel aan: je moet over een snelweg of over de weg waar je niet mag rijden) en dan volg je het fietspad over het water totdat je veilig weer op de weg kan voordat we weer verder op weg kunnen. Volgende stap: navigatie instellen naar volgend punt of eindpunt, enzovoorts.

Rebecca: Als wederhelft van Roy kan ik zeggen dat je echt ver kan komen met de brommobiel. In 2019 zijn we zelfs naar het Zwarte Woud in Duitsland geweest, dat is overigens wel twee hele dagen rijden maar echt gaaf om te doen en er zijn zelfs jaren geweest dat we meer dan 20.000 kilometer afgelegd hebben. Een navigatie app of navigatiekastje is echt onmisbaar tijdens lange ritten. Helaas kan het dit jaar voorlopig nog even niet maar toch rijden we toch nog regelmatig naar Duitsland op één dag, als een uitje. Vanaf Nieuw-Vennep waar we wonen is het ongeveer 160 km naar de grens bij Aanholt of Kleve.

Waar gaat de reis heen?

We gaan dit jaar dus naar Idar Oberstein in Duitsland en zijn nu al bezig de route te plannen. We hopen dan in september als de regels in verband met Corona weer soepeler zijn geworden daar heen te rijden.

Wat rijden jullie?

We hebben een Microcar Highland waar we erg blij mee zijn.


Reisverslag (volgt)

Ben jij ook zo benieuwd? Hieronder volgt in september hun reisverslag met foto’s én de hele Kronkelroute! Kom dus gauw hier weer terug als wij het vertreksein blazen!


Voorbereidingen

14 juli 2021

Dit is een voorbeeld van waarom vinden wij Duitsland zo leuk vinden.

We zien hier een heuvellandschap in Duitsland en als we wat inzoomen (foto 2) dan komen de kronkelroutes in zicht. Op foto 3 is de hoofdweg blauw weergegeven en de rode lijn is hoe wij meestal willen rijden, dit zijn de leukste ritten mag ik wel zeggen.

Uitdagende wegen, onverhard of half verhard wegen en heel veel kronkels onderweg, ook als het verder door gaat naar onze vakantie in Idar Oberstein zullen er op onze weg er naartoe niet alleen hoofdwegen zijn, het is vakantie, dus geen haast naar de eindbestemming.

Het is beetje het idee om te vertrekken en dan soms te stoppen waar de gewone auto’s niet kunnen komen en dan heerlijk te gaan genieten van de rust en de natuur waar we dan zitten. En het leukste is: je zet je motor uit en op het moment dat de motor stil is … die totale stilte en natuurgeluiden die je dan hoort na een lange rit gereden te hebben.

15 augustus 2021

Vandaag zijn we alvast een klein beetje bezig met de route naar onze vakantie plek Allenbach (een plaatsje net iets boven Idar Oberstein) . Dit is de route die we (ongeveer) vanaf de grens in Duitsland rijden. Nog iets meer dan drie en een halve week wachten en dan gaan we op weg.

 

 

 

18 augustus 2021

Heel belangrijk voor de vakantie: op 1 september krijgt ons rode kilometervretertje weer even een check up beurt. Eigenlijk doen we dat elk jaar voor de vakantie want we rijden er toch een flink stuk mee, ruim 500 km dus zo’n extra check is dan geen overbodige luxe. Idar Oberstein komt nu steeds dichterbij!

 

27 augustus 2021

De rit plannen kost even wat werk. Op de foto rechts zie je Google Maps en aan de rechterkant de Mio kaart. Je kan meteen de route er in zetten, daarom zie je ook het gele vlaggetje aan de Mio zijde. De onderste foto is de route tot zo ver, de rit naar de grens is opgeschreven en opgeslagen in mijn navigatie. Nu nog vanaf de grens naar onze vakantie plek.

Deel twee van de rit gaat als volgt (er kunnen natuurlijk wegwerkzaamheden of omleidingen zijn):

Anholt (eerste rustplek), Rees, (Rijnbrug), Sonsbeck, Issum, Aldekerk, Schmelendorf, Kehn, Willich, Espendorf, Elsen, Gustorf, Broich, Paffendorf (tweede rustplek), Zieverich, Thorr, Mannheim,Norvenich, Gladbach, Sievernich, Flaren, Sinzenich, Kommern, Mechernich, Netterheim, Blankenheim, Hungersdorf, Wiesbaum, Hillesheim (derde rustplek), Walsdorf, Dockweiler, Daun, Brockscheid, Eckfeld, Wallscheid, Hasborn, Willwerscheid, Neurburg, Urzig, Zeltingen, Bernkastel-Kues, Monzelfeld, Gonzerath, Morbach, en dan komt Allenbach, dat is de plek waar wij twee weken vakantie gaan vieren.


Reisverslag

11 september 2021 – 01:57 uur, Bilderdam, Nederland

De reis is begonnen!

11 september 2021 – 06:05 uur, Anholt, Duitsland

We zijn in Duitsland!

11 september 2021 – 10:41 uur, Bergheim, Duitsland

Heerlijk genieten, even de benen strekken en de camera’s uitlaten bij Schloss Paffendorf.

11 september 2021 – 14:02 uur, Oberehe-Stroheich, Duitsland

Super trots op ons rode kilometervretertje die ons echt overal naar toe brengt.

11 september 2021 – 15:38 uur, Allenbach, Duitsland

Rij zigzaggend met ons mee naar benee naar de Moezel.

In het volgende dorpje moesten we een groene brug over de Moezel maar door het smalle straatje miste ik onze afslag, daarom reed ik even rechtdoor in een doodlopende straat om te keren, om dan het goeie straatje te pakken.

Midden tussen de wijndruiven, midden op een heuvel ergens in Duitsland bij de Moezel, komen brommobiel en stoere sportcars bij elkaar.

12 september 2021 – 10:19 uur, Trier, Duitsland

Een kleine collectie van de foto’s van ons Moezel ritje. De eerste is een mooi oud gebouw in de stad Trier. Daarna reden we door naar Luxemburg om vervolgens weer om te keren richting Allenbach (zo’n 45 km van de grens van Luxemburg). Onderweg genoten van het mooie uitzicht over wijngaarden tussen de heuvels en mooie dorpjes langs de Moesel.

13 september 2021 – 16:24 uur, Moseltal, Duitsland

Via Trier een heel klein stukje Luxemburg en daarna nog een mooie rit langs de Moezel. Wat is het hier toch fantastisch mooi!

14 september 2021 – 17:41 uur, Idar Oberstein, Duitsland

16 september 2021 – 14:04 uur, Konz, Duitsland

On the road again …

16 september 2021 – 15:50 uur, Berdorf, Luxemburg

Bestemming bereikt.

17 september 2021 – 21:31 uur, Kempfeld, Duitsland

Mijn cadeautje van vandaag … de huilende wolf op nog geen 3 meter afstand. Rebecca. ❤

18 september 2021 – 14:43 uur, Allenbach, Duitsland

Vandaag perfect weer voor een wandeldag hier achter bij ons huisje, de natuur hier is schitterend.

19 september 2021 – 10:30 uur, Kempfeld, Duitsland

Vandaag een mooie wandeling gemaakt, hier zo’n 10 km vandaan. Op een gegeven moment liepen we langs een kaal stuk bos waar een invasie was van kleine hagedisjes, echt piepklein … sommige waren niet groter dan 5 cm. Het leuke was dat toen we er tussen gingen ze echt over ons heen kropen, Roy had er zelfs 2 op zijn hand. Wij noemen dat altijd “vriendjes maken”. Tja … onze dag kan niet meer stuk. Dit is de levendbarende hagedissen.

20 september 2021 – 10:08 uur, Bernkastel-Kues, Duitsland

Goedemorgen allemaal, we zijn weer onderweg naar een nieuw avontuur.

20 september 2021 – 12:04 uur, Wild- und Erlebnispark in Daun, Luxemburg

Na een korte stop bij een uitkijkpunt reden we door naar een auto controle plek en die werd uitgevoerd door een ezel die vond dat onze voorkant even nagekeken moest worden. Nadat deze uitgevoerd was, mochten we weer verder.

 

 

 

Dat was weer een geweldige dag in de dierentuin. Wat zijn de dierenparken in Duitsland toch mooi en vooral … groot!

22 september 2021 – 16:30 uur, Welscheid, Luxemburg

Een bekende foto.