Road Trip to Limburg – gestrand

Dat was een avontuur, die Road Trip to Limburg afgelopen vrijdag. In totaal is er op de eerste dag 177 km gereden en hadden we nog zo’n 25 km te gaan. We hadden inmiddels al besloten om te gaan overnachten en de volgende dag verder te rijden en een hotelletje gevonden.

Het noodlot sloeg helaas toe in die laatste kilometers daarheen, in Grathem vlogen met een keiharde knal onderdelen van de variomatic onder de auto vandaan die ik in de achteruitkijkspiegel over straat zag stuiteren. En we merkten dat het meteen mis was, er was geen koppeling meer naar de wielen en we hebben de brommobiel aan de kant gezet.

De ANWB hebben we meteen gebeld vanaf de kant van de weg, veilig op de stoep en de Wegenwacht kwam gelukkig al heel snel. Ik ben nog even teruggelopen en vond nog een onderdeel op straat maar toen ik onder de motorkap keek zag ik dat er meer was verdwenen.

Helaas kon ook de monteur van de Wegenwacht niks voor ons doen en heeft hij een auto ambulance laten komen. Inmiddels was het donker en werden wij aangesproken door een buurtbewoner die aanbood om ons naar het geboekte hotel te brengen in Thorn, dat was nog eens aardig zeg!

Eénmaal in ons hotel werden we nog gebeld door een medewerkster van de ANWB met de vraag of alles afgehandeld was en wij veilig in ons hotel waren aangekomen.

SMS van ANWB

De brommobiel zal de komende week bij de dealer in Hoevelaken worden afgeleverd voor reparatie. Ik hoop dat het allemaal niet al te lang duurt.

Mijn complimenten aan de ANWB trouwens voor de vlotte afhandeling van de melding, repatriëring en de follow up call. Binnen een half uur na de melding is er een monteur van de Wegenwacht aangekomen en daarna duurde het geen uur voordat de auto werd opgehaald.

P.S. De kronkelroute hebben jullie nog van mij tegoed, de dashcam en mijn aantekeningen liggen nog in de brommobiel.