Van Almere naar Muiderberg, hoe doe je dat eigenlijk?

De vraag is al een aantal keer bij ons binnengekomen: hoe ga ik van Almere naar Muiderberg, Muiden, Diemen, Weesp, Amsterdam, De Bijlmer, vul maar in.

Het juiste antwoord, tja, dat wisten wij ook niet meteen, je gaat tenslotte niet ‘zomaar even’ ver van huis een Kronkelroute rijden want je wilt ook dat je lezers een beetje zelfredzaamheid tonen. En als dat niet lukt (wat natuurlijk kan) dat anderen een Kronkelroute insturen want alleen samen kan je er zijn voor elkaar. Het is ook altijd mijn eigen wens geweest dat er een community ontstaat van gebruikers die elkaar helpen, nog steeds.

En zo vind ik het ook nog altijd leuk als dat lukt want dankzij een aantal behulpzame brommobilisten is er een duidelijke omschrijving van de route en kan ik er zelf hier een korte uitleg bij geven, het is dus gelukt.

Fietspaden

In Google Maps is niet altijd alles even helder, is het nou een fietspad, een ventweg of een breed fietspad met ruimte en toestemming voor brommobielen? En juist in dit geval moet je dus van de voorspelde wegen afwijken en even een fietspad nemen. Nou ja, het is dus geen fietspad maar een weg.

Waar begin je?

Als je in Almere bent dan kan je via de Poortdreef naar het beginpunt rijden. En dat punt ligt voorbij waar de busbaan begint en onder de A6 door bij de Carpool plaats Kernplaats. Die laten we hier even zien (klik op de afbeelding voor grote weergave). De te volgen route hebben we voor het gemak er alvast ingetekend en om het iets beter zichtbaar te maken is gekozen voor satellietweergave (link naar Google Maps).

De Kernplaats is zowel via de Poortdreef uit Almere Poort als via de Gooimeerdijk West vanuit Almere Haven te bereiken, je mag daar met je brommobiel gewoon rijden. Ben je eenmaal op de parkeerplaats dan rij je door over het midden (goed kijken, het is eigenlijk éénrichtingsverkeer) en ga je het viaduct onder de A6 door. Je gaat dan rechtsaf en weer rechtsaf bij de verkeerslichten over de Oude Landweg (busbaan) en weer rechtsaf  de IJsselmeerweg op welke je in rood ziet op onderstaande afbeelding.

Het einde van de rit

Bij Muiderberg heb je ook een Carpool plaats, Carpool Muiderberg. Vanaf hier kan je jouw weg vervolgen Muiderberg in en vanaf daar als je dat wilt naar … Muiderberg, Muiden, Diemen, Weesp, Amsterdam, De Bijlmer, vul maar in.