Verkeersbericht: Eembrug vijf weken dicht voor onderhoud

Een belangrijk onderdeel van Kronkelroutes door Nederland is de Eembrug tussen Bunschoten-Spakenburg en Baarn, je kan er niet omheen. En juist die brug is straks vijf weken lang dicht voor onderhoud.

Je rijdt er overheen als je de Kronkelroute Nijkerk – Baarn rijdt, of Zoetermeer – Amersfoort en een alternatief is nog niet eens zo snel bedacht.

Omdat deze brug regelmatig vastloopt en er storingen zijn met slagbomen die niet meer open gaan bijvoorbeeld is Provincie Utrecht die de brug onderhoudt het nu echt zat en gaat serieus onderhoud uitvoeren om de bedrijfszekerheid weer te kunnen garanderen voor de toekomst. Om die reden gaat de brug dus -zoals gezegd- vijf weken dicht vanaf 14 september t/m 18 oktober 2022.

Alternatieve routes

Wil je toch vanaf De Veluwe de provincie Utrecht in dan kan je door het centrum van Amersfoort via de Ringweg Koppel, Amsterdamseweg (N199) en verder richting Soest over de Birkstraat (N221) rijden.

Zoals door diverse leden van de Facebook groep Kronkelroutes voor jouw brommobiel werd aangegeven kan je ook van het Veerpontje bij Eemdijk gebruik maken en dan via bijvoorbeeld Laren verder rijden.