Vier jaar brommobilist

Facebook herinnerde mij er vanochtend aan, vier jaar geleden kreeg ik mijn eerste brommobiel. En zoals ik al even eerder schreef: je eerste brommobiel, die vergeet je nooit. Mijn eerste ritje was naar het postkantoor om ‘m op mijn naam te zetten en dat vond ik echt wel spannend, ik werd meteen in het diepe gegooid met als enige advies: “Gebruik nooit je linkervoet.”.

In die vier jaar heb ik duizenden kilometers gereden en heel, heel erg veel ervaring opgedaan met een vervoermiddel dat je weliswaar klein laat voelen in het verkeer maar waarvan ik overtuigd ben dat het heel erg groot gaat worden in Nederland.

Net als veel andere beginnende brommobilisten werd ik weleens uitgescholden maar ook heel vriendelijk begroet, reed ik bijna de snelweg op waarvan ik weer leerde en verbeterde ik mijn rijstijl tot de voorbeeldfunctie die ik tegenwoordig heb in het verkeer (ook al gaat het echt nog wel eens fout hoor). Maar door al die ervaring kan ik mij nu goed inleven in de beginnende brommobilist, de angsthaas, de senior en de overmoedige jongere die aan dit avontuur begint.

Met een vergrijzend Nederland dat steeds vaker door het CBR in de steek wordt gelaten bij verlenging van een rijbewijs, met steeds meer individuele vervoersmogelijkheden in verband met de Coronacrisis en jongeren die het hip gaan vinden om in een brommobiel droog naar school te rijden is de brommobiel steeds meer een begrip in het straatbeeld. Zodanig zelfs dat de ANWB mij en deze website uitkoos om de spits af te bijten in hun serie Onze Kampioen in de Kampioen en de krant en het nieuws op televisie volgde met aandacht voor dit bijzondere voertuig. Een vervoermiddel met specifieke regels in het RVV en verschillende opvattingen daarvan door de wetshandhavers op straat.

Ondertussen groeit het aantal bezoekers op deze website explosief en gaan we door maken van nieuwe Kronkelroutes en met het verbeteren van de mobiliteit voor brommobilisten bij de politiek, de wegbeheerders, de provincie en zenden we een signaal uit naar fabrikanten van navigatiesoftware om specifieke routeplanning apps te maken voor de doelgroep. En zelf hoop ik jou als bezoeker net zoveel plezier te laten beleven met de inhoud van mijn website als ik er zelf in heb om die te maken, ik zie je graag terug.