Want dat is wat mannen doen

Gisteren werd ik even aangesproken door de buurman, goeie vent, ik mag ‘m wel. Of hij mijn brommobiel een keertje mocht lenen, het was al maanden geleden dat hij zijn zoon had kunnen bezoeken en door de Coronacrisis zou het nog wel even duren omdat openbaar vervoer geen optie was.

Ik had het al aangeboden dus zeg ik geen nee, als het zo lang geduurd heeft en het mag nu eindelijk dan is het ook de hoogste tijd om het te doen. Maar ik geef de sleutels niet af zonder een rijlesje, in een brommobiel rijden is namelijk geen doorsnee ervaring. Je moet van alles weten want anders zit je met zo’n autootje al snel in een plantsoen met de kont als je ‘m achteruit parkeert.

Dus reden we even de boulevard rond Vathorst en kon ik ‘m meteen even bijpraten over dieselmotoren, de automatische koppeling en versnelling, cylinderinhoud en aantal, hoe zachtjes je het gaspedaal moet aaien met je voet om op te trekken en dat het ding net als een Daf vroeger net zo hard vooruit gaat als achteruit. Praten over auto’s dus. En natuurlijk keken we daarna samen nog even onder de motorkap. Want dat is wat mannen doen.

Jouw eigen nieuwe brommobiel koop je natuurlijk bij een erkende Bovag dealer!