Zoem!

Fabrikanten van brommobielen zijn al even naar de toekomst van het rijden aan het kijken. De aarde moet bewaard worden want met de huidige uitstoot gaan op termijn alle bijen dood en wie weet wat nog meer.

Dat toekomstig rijden elektrisch moet zijn is een mening die niet door iedereen gedeeld wordt maar voorlopig moeten we het er maar mooi mee doen, er zijn maar weinig alternatieven en voor brommobielen nog minder. We zullen dus moeten gaan kiezen voor de elektrische brommobiel als we straks ons oudje gaan vervangen.

Aixam speelt op die verandering in met de eAixam range die in vier varianten wordt aangeboden op hun website.

De actieradius is nog niet spectaculair te noemen omdat accu’s zwaar zijn en de brommobiel qua gewicht moet voldoen aan de Europese normen. Daarom zijn deze enigszins beperkt en dat merk je in hoe ver je op één lading komt. Toch is die actieradius nog lang niet slecht, op een volle lading kom je zo’n 80km ver dus plaatsen die maximaal 40 kilometer verderop zijn komen in je bereik (zonder tussentijds laden).

Helemaal 100% elektrisch is de eAixam alleen als je niet kiest voor de standkachel als optie want die werkt nog steeds op ouderwetse diesel.

Er is dus nog wel ruimte voor verbetering maar voor wie kleine ritjes maakt is de eAixam best een aardige en betaalbare optie. En vergeet vooral de voordelen niet, juist in een brommobiel. Je rijdt emissievrij, het is bijzonder stil in het interieur en bij gemiddeld gebruik kom je ongeveer net zo ver als met de huidige diesel versie. En als je onder de motorkap kijkt: geen spatje olie!

Advertorial

Ook voor een elektrische brommobiel ga je naar een erkende Bovag dealer!

Delen:

Geef een reactie