Kronkelroute Amersfoort – Amerongen

Kronkelroute Amersfoort – Amerongen. Tijdsduur ca. 1 uur en 25 minuten, afstand ca. 40 km.

Dit is deel 1 van 3, de links naar deel 2 en 3 vind je onderaan.

Deze route laat je een mooi stukje van midden Nederland zien en eindigt bij het pontje van Amerongen naar Eck en Wiel aan de overkant van de Nederrijn. Daarna kan je zelf kiezen of je linksaf via Nijmegen naar Limburg rijdt of rechtsaf richting Brabant.

Vanuit Amersfoort rij je door de Hanzetunnel en ga je bij de verkeerslichten linksaf naar Hoevelaken. Hier rij je om de woonkern heen, Koninginneweg en ga je rechtsaf de Oosterdorpstraat in en dan linksaf in de bocht de Platenenstraat naar Zwartebroek.

In Zwartebroek ga je rechtsaf de Eendrachtstraat in richting Terschuur en ga je over de A1 verder de Stoutenburgerweg die je volgt tot Achterveld. Hierna ga je verder op de Koningin Julianaweg – Asschatterweg en dan linksaf een klein stukje Postweg om direct weer rechtsaf de Moorsterweg weer op te gaan. Deze weg volg je door het gehuchtje Moorst naar Scherpenzeel waar je via Oud Willaar het dorp inrijdt.

Door Scherpenzeel rij je de Stationsweg – Dorpsstraat – Oosteinde en ga je rechtsaf de Hopseweg op die overgaat in de Heuvelsesteeg. Deze gaat onder de A12 door waar het de Bergweg wordt richting Amerongen. In Amerongen vervolg je je weg over de Koenestraat en bij Herberg de Koene Leeuw sla je de Rijnsteeg in naar het pontje dat oversteekt naar Eck en Wiel.

Voor de overtocht met de veerpont heb je €2,00 contant nodig.

Deel 2: Eck en Wiel – Malden
Deel 3: Malden – Grathem


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.