Kronkelroute Amersfoort – Utrecht

Amersfoort – Utrecht. Tijdsduur ca. 35 minuten, afstand ca. 27 km

Let op! Controleer in jouw navigatie of Google Maps of de route overeenkomt met de afbeelding van de hele route en voeg eventueel punten toe.

Laat deze route zien in Google Maps.

Deze Kronkelroute gaat over N-wegen en je rijdt deze eigenlijk alleen als het moet en je in Utrecht moet zijn voor een afspraak. Zoals je op de afbeelding hierboven ziet is het voor het grootste deel een saaie weg, kilometers asfalt en weinig te zien.

Overzicht van de hele route

Van Amersfoort naar Utrecht rijden met je brommobiel is redelijk ‘recht toe recht aan’. Bijna dan, want in Soesterberg zit een stukje N237 dat lokaal bekend staat als De Racebaan. Er zit een tunnel in en wat is er dan leuker om even de teugels te laten vieren en nèt iets harder te rijden dan je eigenlijk mag.

Om die reden heeft de gemeente Soesterberg dan ook besloten dat je juist op dát stukje niet met je brommobiel mag komen, er staat een C9 bord dus. Maar er is een oplossing, die lees je iets verderop.

Maar we beginnen in Amersfoort. Tussen De Berg Noord en De Berg Zuid zit heel toepasselijk de Utrechtseweg ingeklemd en die rijden we op richting de Stichtse Rotonde (afbeelding links) die we keurig met een grote bocht over de N221 nemen zoals te zien is op de afbeelding links en dan rechtsaf de N237 op.

Deze weg rij je door tot je bij Soesterberg aankomt. Op je weg daar naar toe kom je langs diverse restaurants die de moeite waard zijn om er een keertje te gaan eten zoals bijvoorbeeld Restaurant De Spitsheuvel.

De N237 heet hier Amersfoortsestraat en als je bij Soesterberg aankomt bij de eerste rotonde ga je die driekwart om -linksaf dus- de Oude Tempellaan op en meteen weer rechts de Banningstraat op die na het kruispunt overgaat in de Rademakersstraat die je afrijdt tot je bij de T-splitsing aankomt. Hier ga je rechtsaf weer terug naar de N237 die je linksaf oprijdt en je verder je weg vervolgt. Hieronder zie je het ook op de afbeelding (klik voor grote weergave).

Door Soesterberg

Je rijdt nu door Huis ter Heide naar De Bilt dat tegen Utrecht aan ligt maar voordat je bij De Bilt bent kom je aan bij de T-splitsing met de Utrechtseweg (nog steeds de N237) waar je rechtsaf gaat, dat punt op je route zie je hieronder

Hier ga je rechtsaf richting De Bilt

Je bent er nu bijna en als je deze weg verder volgt ga je onder de A28 door en rij je Utrecht in over de Biltsestraatweg. Let er op dat je naast de busbaan rijdt dus in je laan blijft rijden.

Blijf in de goede laan rijden!

Conclusie: drukke maar saaie weg maar verder prima te doen.