Kronkelroute Barneveld – Amersfoort

Amersfoort – Barneveld. Tijdsduur ca. 30 minuten, afstand ca. 18 km.

Deze route leid je vanuit het centrum van Barneveld door een mooi landschap naar de Heideweg in Amersfoort. Ik ga er vanuit dat je (vanaf dat punt) zelf je weg kan vervolgen in Amersfoort.

We beginnen op de parkeerplaats Torenplein in het centrum van Barneveld. Bij de slagboom slaan we rechtsaf en bij de eerste kruising linksaf. Je rijdt dan op de Schoutenstraat. Na ongeveer 250 meter ga je linksaf de Kallenbroekerweg op en volg je deze weg het dorp uit, door het tunneltje onder de A30 de weilanden in.

Nadat je de Kallenbroekerweg een heel eind hebt gereden dan sla je rechtsaf de Stoutenburgerweg op, hieronder aangegeven met een rode pijl.

Je hebt dan al een prachtig stuk gereden door weilanden en langs boerderijen met Schotse Hooglander koeien in de wei. De Schoutenburgerweg gaat over de A1 en je komt dan in het dorpje Terschuur aan. Van daaruit rij je de Eendrachtstraat af naar het volgende dorp: Zwartebroek.

Midden in het dorp ga je linksaf bij de T-splitsing de Platanenstraat in. Deze rij je door tot de T-splitsing en ga je rechtsaf de Oosterdorpstraat in door Hoevelaken. De Oosterdorpstraat gaat halverwege Hoevelaken over in de Westerdorpstraat en in het centrum is de maximum snelheid 30 km per uur.

Bij de rotonde aan het einde van het dorp ga je rechtdoor en na ongeveer 500 meter bij de stoplichten rechtsaf de Nijkerkerstraat op. Voorbij de stoplichten ga je dan de Hanzetunnel in onder de A28 door en kom je aan bij de Hanzeboulevard. Bij de stoplichten ga je linksaf en volg je deze over de rotondes 11, 12 en 13. Bij rotonde 14 ga je links de Heideweg op. Vanaf hier (of eerder) kan je dan je eigen weg vervolgen naar je eindbestemming in Amersfoort.

Wil je verder rijden naar bijvoorbeeld Ermelo dan rij je rechtdoor de Valutaboulevard door, rotonde 15 en 16 en verder de Bergenboulevard rotonde 1, 2 en 3. Hierna ga je linksaf in de bocht waar rotonde 4 nog gebouwd moet worden en volg je Kronkelroute Amersfoort – Ermelo.

Delen: