Kronkelroute Den Haag – Zoetermeer

Den Haag – Zoetermeer. Tijdsduur ca. 30 minuten, afstand ca. 18 km.

Let op! Controleer in jouw navigatie of Google Maps of de route overeenkomt met de afbeelding van de hele route en voeg eventueel punten toe.

Laat deze route zien in Google Maps.

Het Stadshart in Zoetermeer is leuk en wordt continue vernieuwd, logisch dus dat ook veel mensen in Den Haag daar graag willen winkelen. En parkeren? Dat kan altijd boven de Albert Heijn XL op het parkeerdek Bovenlangs.

We beginnen op een makkelijk te vinden punt in Den Haag, de Wassenaarseweg, de hele route zie je hieronder (klik er op voor grote afbeelding). Routebeschrijving gaart verder onder de afbeelding.

Helemaal door Den Haag naar Voorburg en Leidschendam

Je gaat daar rechtsaf de Van Alkemadelaan en bij het Willem Witseplein steek je de N44 over bij de verkeerslichten. Wel even goed voorsorteren zodat je op het rechtse voorsorteervak voor rechtdoor uitkomt.

Aan de overkant van het Willem Witseplein rij je op de Laan van Nieuw Oost-Indië die je doorrijdt tot voorbij het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en je slaat rechtsaf de Laan van Nieuw Oosteinde in.

Ook deze laan rij je helemaal af, halverwege over de rotonde rechtdoor tot je aan het einde bij de verkeerslichten bij de viaduct met de A12 aankomt, je gaat daar linksaf de Parkweg op. Je bent dan in Voorburg aangekomen.

In Voorburg rij je de Parkweg verder af en bij de rotonde ga je rechtsaf de Rembrandtlaan op, deze gaat na het tweede kruispunt over in de Wijkerlaan. Aan het einde ga je de Wijkerbrug de Zuidvliet over en linksaf de Westvlietweg op richting Leidschendam.

Bij de rotonde ga je schuin rechtsaf de Nieuwstraat in die je een stuk doorrijdt en bij de volgende rotonde kan je dan rechtsaf onder de A 4 door. Zie je dan het licht aan het einde van de tunnel bij De Tol dan ga je rechtsaf de Middenweg en Kostverlorenweg op. Vergeet hier niet van het prachtige landschap te genieten met windmolens en boerderijen, je rijdt maar 45 km/u dus dat kan ook bij mooi weer.

De Kostverlorenweg gaat bij de T-spliting over in de Wilsveen (linksaf) die je helemaal afrijdt en na de bocht naar rechts overgaat in de Voorweg. Aan het einde voorbij het tuincentrum ga je dan rechtsaf naar de rotonde en die rij je driekwart rond, je gaat dan de Amerikaweg in Zoetermeer op. Bij de tweede rotonde ga je rechtsaf de Meerzichtlaan op, zie de afbeelding hieronder (klik voor grote afbeelding).

De Meerzichtlaan

De Meerzichtlaan rij je helemaal af en bij de verkeerslichten ga je linksaf de Afrikaweg op en de eerste weer rechtsaf de Van Leeuwenhoeklaan. Je bent nu bijna bij je bestemming, bij de eerstvolgende rotonde ga je linksaf en bovenaan in de bocht naar links kan je de parkeergarage Bovenlangs inrijden. Veel plezier in het Stadshart in Zoetermeer, volgens mij parkeer je de eerste twee uur gratis (dat was een paar jaar geleden tenminste nog wel zo).

Waarom niet rechtdoor over de Amerikaweg?

Beslis je om niet rechtsaf de Meerzichtlaan te rijden dan kan je rechtdoor, het biedt wel een aantal interessante keuzes die je snel moet maken (gezien vanaf de rode pijl, keuze 1, 2 of 3). En het is er erg druk, dat ook. Om die reden ging ik zelf nooit rechtdoor, hieronder (klik voor grote afbeelding) zie je dat het nog best wel lastig is om met een brommobiel in hectisch verkeer met flink wat bussen (busplein Centrum-West) recht op je doel af te gaan. De Meerzichtlaan is de veiligste optie maar ben je zeker van je zaak dan kan je natuurlijk ook rechtdoor en je weg verder vinden.