Kronkelroute Eck en Wiel – Malden

Eck en Wiel – Malden. Tijdsduur ca. 1 uur en 15 minuten, afstand ca. 50 km.

Dit is deel 2 van 3, de links naar deel 1 en 3 vind je onderaan.

Deze Kronkelroute leid je van het veerpontje bij Eck en Wiel naar Malden bij Nijmegen. Eindpunt is Eethuis De Heikant (Rijksweg 87, Malden) waar je lekker veel kan eten voor een eerlijke prijs.

Direct na de oversteek met het veerpont bij Eck en Wiel houd je links aan en rij je de Rijnbandijk op die bij het dorpje Bontemolen overgaat in de Marsdijk. Voor Kesteren ga je dan rechtsaf Rhenenseweg – Hogeweg en Hoofdstraat. Bij de rotonde in Kesteren ga je dan Spoortstraat in en rij je die uit en vervolgens de Tielsestraat.

Hier kom je dan weer op de Rijnbandijk uit die je een klein stukje volgt tot bij Opheusden. Hier sla je rechtsaf, linksaf en weer rechtsaf en rij je de Dodewaardsestraat op die je over de A15 leidt. Bij de eerste rotonde over de A15 ga je linksaf, Bonegraafseweg.

Je vervolgt je weg door Dodewaard (bocht naar rechts) en een stukje Plumenburgsestraat die overgaat in de Waalbandijk.

De Waalbandijk gaat over een lengte van ongeveer 15 kilometer over in de Waaldijk en Oosterhoutsedijk tot je in Nijmegen-Noord aankomt (Parmasingel).

Hier steek je de Waal over en rij je de N325 en N326 doorgaande weg door het centrum van Nijmegen. Dit lijkt even erg druk voor een brommobiel (wij reden er tijdens de spits) maar het valt allemaal erg mee als je rustig met het verkeer meegaat en de juiste rijstrook kiest.

Voor bij de derde verkeerslichten (tel even mee in het filmpje onderaan deze pagina) voeg je twee baantjes naar links uit. Bij het vierde kruispunt met verkeerslichten ga je dan linksaf de Heyendaalseweg in (S106). Bij het Radboud Ziekenhuis sla je rechtsaf de Kapittelweg in en meteen weer linksaf Rijksweg (S105) die overgaat in de N844 waarna je -bij binnenkomen van Malden- aan de linkerkant bij het eetcafé aankomt.

 

 

 

 

 

Deel 1: Amersfoort – Amerongen
Deel 3: Malden – Grathem


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.