Kronkelroute Ermelo – Nijkerkerveen

Ermelo – Nijkerkerveen. Tijdsduur ca. 30 minuten, afstand ca. 25 km.

Via deze route ga je vanuit Ermelo (of verder uit het noorden van De Veluwe) naar Nijkerk (en Amersfoort). De route gaat voor een deel via een 80km-weg zonder C09 verkeersborden maar is prima te doen voor brommobielen. Wel blijven opletten wanneer het druk is op deze weg.

Wanneer je Ermelo uitrijdt ga je eerst nog een klein stukje over een 50km-weg, dat is de N303 (Putterweg) die even voor Putten overgaat in een 60km-weg. Na Putten gaat deze over in de N798, Oude Rijksweg waar vanaf de bebouwde kom de maximum snelheid 80 km is (Nijkerkerstraat). Bij alle rotondes ga je rechtdoor, dit maakt het een makkelijke route om te rijden. Alleen in Nijkerk moet je om het centrum heen rijden en je weg vervolgen.

In Nijkerk rij je de Vetkamp af, rechtsaf de Vrijheidslaan en dan linksaf de Torenstraat met het zicht op de bekende toren van de Hervormde kerk van Nijkerk, een indrukwekkend plaatje. De Torenstraat gaat dan over in de Callenbachstraat en hier ga je rechts op de rotonde de Frieswijkstraat in. Waar deze straat de N301 kruist gaat deze over in de Amersfoortseweg en bij Holkerveen de Nijkerkerstraat tot je bij de stoplichten komt en je rechtsaf de Hanzetunnel in gaat naar de wijk Vathorst in Amersfoort. Wil je naar Hoevelaken en verder richting Barneveld dan ga je hier links en vervolg je je weg.

Waar je rekening mee moet houden bij het rijden over een 80km-weg: Overige verkeersdeelnemers kunnen zich storen aan brommobielen op een doorgaande weg wat soms kan leiden tot gevaarlijke inhaalmanoeuvres. En blijf goed opletten of je geen C09 verkeersbord tegenkomt want dit betekent dat je dan niet verder mag.

Wil je weten waar je wel en niet mag rijden met jouw brommobiel, bekijk dan de pagina Verkeersborden en download het overzicht.

Delen: