Kronkelroute Ermelo – Spakenburg

Ermelo – Spakenburg. Tijdsduur ca. 30 minuten, afstand ca. 25 km.

Laat deze route zien in Google Maps.

Deze route neemt je over de N798 langs Putten, Landgoed Salentein en Nijkerk en vanaf Nijkerk ga je door de polder richting Spakenburg.

Als vertrekpunt nemen de de rotonde op de N303 (Putterweg) even voor Putten in Ermelo. Bij Putten gaat de N303 over in de N798 (Oude rijksweg en Nijkerkerstraat) richting Nijkerk. Vanaf hier gaan we alsmaar rechtdoor richting Nijkerk.

Als we Nijkerk inrijden gaan we over de Veltkamp, rechtdoor over twee rotondes en bij de derde rotonde rechtsaf, Vrijheidslaan. Na een paar honderd meter ga je rechts de Vleenenk in en weer linksaf de Havenstraat die op een gegeven moment een bocht naar links en weer naar rechts maakt, je bent dan op de Holkerweg. Je volgt de Holkerweg tot aan de rotonde en je neemt de tweede afslag zodat je viaduct over de A28 oprijdt.

Vanaf hier rij je op de N806 (Bunschoterweg) richting Bunschoten-Spakenburg.

Alternatief: in plaats van door het centrum van Nijkerk te rijden kan je ook buitenom door voor Nijkerk bij de rotonde rechtsaf te gaan en bij de verkeerslichten weer links, het industrieterrein op zoals je hieronder kan zien. Deze (snellere) route kan je ook zien in Google Maps.

Voor dit alternatief rij je Nijkerk niet in maar ga je bij de rotonde voor de bebouwde kom rechtsaf en vervolg je jouw weg over de N798. Bij de eerste verkeerslichten ga je dan linksaf de N301 op over het industrieterrein. Bij de eerste rotonde na ongeveer 1,5 kilometer ga je rechtsaf de Arkemheenweg op, over de eerste rotonde, een bocht naar links. Dan ga je bij de rotonde en meteen bij de volgende rotonde rechtsaf. Je gaat dan over het viaduct over de A28 en komt op de N806 naar Bunschoten-Spakenburg.

Bekijk hieronder de Kronkelroute op video.


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.