Kronkelroute Malden – Grathem

Klik op afbeelding voor grote weergave

Malden – Grathem. Tijdsduur ca. 2 uur en 30 minuten, afstand ca. 90 km.

Dit is deel 3 van 3. De links naar deel 1 en 2 vind je onderaan.

Deze Kronkelroute leid je langs een prachtig stukje Noord-Limburg en verder langs en door dorpjes in de rest van Limburg. Het is de laatste en langste etappe van de eerder gereden Road Trip to Limburg waar je in mijn blogs meer over kan lezen en waarvan je de Kronkelroutes op deze website kan bekijken (en rijden natuurlijk).

Ook deze Kronkelroute bewijst maar weer dat je met een brommobiel door heel Nederland komt.

Vanuit Malden rij je de N844 Rijksweg naar het einde van het dorp en vervolg je je weg op de N271 door Molenhoek, Mook en Plasmolen tot je bij Milsbeek aankomt. Om een stukje van de N271 te omzeilen waar je volgens Politie Limburg niet mag rijden sla je linksaf de Zwarteweg in en ga je rechtsaf de Ringbaan op. De derde afslag rechts de Horsestraat in brengt je in Ottersum waar je linksaf en direct weer rechtsaf richting Gennep rijdt (Nijmeegseweg).

Hierna ga je door Gennep de Niersweg, Zuid-Oostwal, een klein stukje Zandstraat en meteen rechtsaf de Burgwal (om het centrum heen dus) en vervolg je jouw weg over de Weverstraat waar je bij de rotonde linksaf rijdt de Brabantweg op. Bij de volgende rotonde rechtsaf de Heijenseweg onder het viaduct van de N271 en de Hoofdstraat in. Deze rij je uit langs het dorpje Heijen, onder de A77 door en in de bocht rechtsaf de N271 weer op.

Klik op afbeelding voor grote weergave

Alternatief: je kan ook in deze bocht rechtsaf, Stuwweg, Nieuwe Stuwweg, Heukelomsestraat, Aijenseweg, Kampweg, De Kamp, Het Leuken en Sterrenbos in Papenbeek en dus pas bij Papenbeek de N271 op. Dit is veel leuker dan over de N271 die je alleen rijdt als je sneller wilt aankomen. Hieronder zie je een overzicht van de alternatieve route.

Kies je voor de N271 dan vervolg je je weg over de N271 langs Afferden, Gening, Heukelom, Nieuw-Bergen, Bosscherheide.

Hierna ga je bij de rotonde rechtsaf en meteen linksaf de ventweg op over de brug. Wil je dit niet dan ga je verder over de rotonde en de eerste afslag rechtsaf die je direct bij die ventweg brengt. Deze weg brengt je langs de N270 naar Wanssum tot deze in een bocht op de N270 aansluit. In de bocht ga je rechtsaf en rij je door tot de rotonde. Rij de Meerloseweg, Helling en Moleneind tot in Meerlo en verder over de Hoofdstraat.

Buiten het dorp gaat deze over in de Tienraijseweg en in Tienraij de Kloosterstraat. In dit dorp ga je bij de grote splitsing rechtsaf verder de Spoorstraat, Tienrayseweg naar Horst. Onder de A77 door ga je rechtsaf de Venrayseweg door Horst en bij de tweede rotonde rechtsaf de Weltersweide en Westingel af. Bij de tweede rotonde rij je dan rechtsaf de N556 op die je naar Sevenum brengt (Horsterweg).

In Sevenum: De Donckstraat, Molenstraat, Linksaf Staarterstraat en rechtsaf Steeg. Steeg gaat over in de Kleefsedijk waar je al snel linksaf slaat de Rieterdijk in en dan een lang stuk over de A67 langs de Breetse Peelweg. Rechtsaf Hulsingbroek en meteen weer links Hulsing over het kruispunt met de N277/N275, verder De Remer bij de T-splitsing rechtsaf en meteen weer linksaf De Brentjes in Koningslust.

Vanuit Koningslust volg je de N275 langs Beringe tot Witdonk waar je op de rotonde linksaf gaat, de N279 op. Deze weg gaat door Heibloem, Karreveld, Asbroek, Schans, Roggel en Heythuysen.

In Heythuysen ga je rechtsaf de Oude Trambaan op naar Op de Bos, Stationsstraat, Dorpsstraat. Bij de rotonde met de N280 links en meteen weer rechtsaf Kasteelweg en Baexemerweg naar Grathem.

Deel 1: Amersfoort – Amerongen
Deel 2: Eck en Wiel – Malden


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.