Kronkelroute Nijkerk – Almere Stad

Nijkerk – Almere Stad. Tijdsduur ca. 40 minuten, afstand ca. 33 km.

Op verzoek van diverse beginnende brommobilisten deze keer een Kronkelroute vanuit Almere Stad naar Nijkerk. Vanaf het eindpunt van deze route kan je 1. rechtdoor richting de N798 of 2. linksaf over de Zeedijk naar Putten of 3. rechtsaf door de polder naar Bunschoten-Spakenburg of Amersfoort.

In Almere Stad beginnen we bij de Watersnipweg, bereikbaar via de Rondebeltweg bij Pon Logistics B.V. Van daaruit rij je het viaduct onder de A6 door en verder op deze weg langs Golfclub Almeerderhout.

Vlak voorbij de golfclub ga je in de bocht rechtsaf de Leeuwerikweg op tot je bij de T-splitsing met de N706 komt waar je linksaf gaat en bij de eerste rotonde rechtsaf de Tureluurweg op.

Je rijdt hier onder de A27 door, met een bocht naar links verder over de Schollevaarweg waarna je rechtsaf slaat bij de Adelaarsweg over het water langs de Visstek.

Voorbij de Visstek kom je aan bij de oversteek met de N305 en kom je op het Nijkerkerpad, dat is de ventweg langs de N301. De N301 zelf is een autoweg waarop je met je brommobiel niet mag rijden.

Een klein stukje verder steek je de Winkelweg over (klein stukje rechts en meteen weer links) en ga je verder langs de N301 tot je bij de rotonde komt, je gaat daar linksaf en steekt deze over en je rijd verder over de N705, de Spiekweg.

Een klein stukje verder op de Spiekweg ga je de eerste weg rechtsaf, dat is het Nulderpad. Deze volg je verder, na twee bochten naar rechts gaat deze over in de Erkmederweg, en je rijdt het viaduct onder de N301 door. Direct onder het viaduct door op de N704 ga je meteen rechtsaf bij de aansluiting met de N301 en deze rij je verder over het water van het Veluwemeer.

De rotonde bij Bad Hulckesteijn (aan je rechterhand) is het eindpunt van deze Kronkelroute, zoals je bovenaan kan lezen kan je hier zelf kiezen waarheen je verder wilt rijden.


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.