Kronkelroute Nijkerk – Baarn

Amersfoort – Utrecht. Tijdsduur ca. 35 minuten, afstand ca. 27 km.

Deze Kronkelroute is ingestuurd door Henk.

Let op! Controleer altijd in jouw navigatie of Google Maps of de route overeenkomt met de afbeelding van de hele route en voeg eventueel punten toe.

Laat deze route zien in Google Maps.

Een dagje uit

Kasteel Groeneveld is een fijne locatie voor een dagje uit bijvoorbeeld voor een wandeling of om een expositie te bezoeken. Het park eromheen is ook prachtig en als je hobby fotograferen is dan is er heel veel om van te genieten.

Je komt overal

Deze Kronkelroute is misschien niet zo heel lang maar kan wel een onderdeel zijn van een langere route wanneer je deze combineert met bijvoorbeeld Ermelo – Spakenburg en een deel van Zoetermeer – Amersfoort (retour, richting Hilversum) naar het westen van het land. En zo komen we als we allemaal een stukje insturen heel ver, door heel Nederland uiteindelijk.

Routebeschrijving

We beginnen de routebeschrijving net na De Holk bij Nijkerk op de N806 naar Bunschoten-Spakenburg. Deze weg volg je tot je in Bunschoten bent waar je linksaf gaat op de rotonde, de derde afslag dus en je verder gaat op de N806. De weg maakt hier een ruime bocht naar rechts en zo kom je uit bij de T-splitsing met de Westersingel en de Amersfoortseweg die je linksaf oprijdt. Bij het eerste kruispunt ga je rechtsaf de N414 op, dat is de Bisschopsweg.

De N414 brengt je bij de oversteek met de A1 via twee rotondes, zorg hier dat je het goede voorsorteervak kiest want hier moet je twee keer rechtdoor (neem de linkerbaan voor doorgaand verkeer dus).

Na de tweede rotonde ga je de tweede weg rechtsaf De Geerenweg op en rij je door Baarn. De Geerenweg gaat over in de Drakenburgerweg tot aan de rotonde bij Kasteel Groeneveld.

De ingang van de parkeerplaats van Kasteel Groeneveld zit aan de overkant van deze rotonde. Je kan ook een klein stukje naar links (de rotonde driekwart rond, vierde afslag) rond om bij een andere parkeerplaats te komen. Je moet dan een klein stukje Amsterdamsestraatweg (N221) nemen en de eerste rechtsaf de Ravensteinselaan op rijden. Parkeren kan direct links van de weg.