Kronkelroute Nijkerk – Zeewolde

Als je vanaf Nijkerk Flevoland in wilt rijden dan ga je over de Nijkerkersluis. Vlak daarna is het even goed opletten, vandaar deze Kronkelroute.

Voor deze Kronkelroute beginnen we bij de rotonde bij Bad Hulckesteijn, een haven voor plezierboten en een populair vakantiepark. Je ziet het beginpunt onderaan ongeveer in het midden.

De Nijkerkersluis

De Nijkerkersluis is een wegdeel van de route met versmalde rijbanen en betonnen zijwanden waar het verkeer over enkele banen heen en weer rijdt. Ben je er overheen gereden dan ga je direct na de bushalte rechtsaf de Erkemederweg op want recht voor je ligt daar de Autoweg deel van de N301 dus daar wil je absoluut niet zijn (rood op dit kaartje).

Onder aan de afrit ga je linksaf en vervolg je jouw weg naar Zeewolde. Je komt nu in een mooi (aangelegd) natuurgebied waardoor je een kilometer 3,5 doorheen rijdt. Aan het einde van de Erkemederweg ga je dan linksaf het Nulderpad op richting Spiekweg. Aan het einde van het Nulderpad is de T-splitsing met de Spiekweg waar je rechtsaf slaat (let op, het is er druk). Wanneer je de Spiekweg ongeveer 3,5 kilometer verder rijdt dan kan je bij de rotonde rechtsaf de Horsterweg op en rij je Zeewolde in.

Terugrit is nèt iets anders

Als je terugkomt (op 3:00 minuten in de video op YouTube) moet je een klein stukje onder het viaduct door, dat komt door het C9 bord dat je ziet bij de afrit waar je vanaf kwam op je heenweg. De wegbeheerder wil namelijk niet dat je met jouw voortuig oversteekt om linksaf te slaan daar.

Direct onder het viaduct door rechtsaf de oprit op kom je tussen verkeer dat van de Autoweg af komt en nog even moet wennen aan de lagere snelheid. Hou daar dus rekening mee als je de N301 oprijdt, hou het veilig. Eenmaal op de N301 terug over de sluis rij je de polder weer uit en kan je jouw weg vervolgen.