Kronkelroute Noordwijkerhout – Zoetermeer

Noordwijkerhout – Zoetermeer. Tijdsduur ca. 45 minuten, afstand ca. 27 km.

Let op! Controleer altijd in jouw navigatie of Google Maps of de route overeenkomt met de afbeelding van de hele route en voeg eventueel punten toe.

Noordwijkerhout – Zoetermeer. Laat deze route zien in Google Maps.

Zoetermeer – Noordwijkerhout. Laat deze route zien in Google Maps.

Deze route heb ik jaren geleden zelf ook al eens gereden maar dat was voordat ik met deze website begon. Vanuit Noordwijkerhout is het redelijk snel doorrijden tot je in Leiden bent en daarna kom je in het mooie platteland terecht richting Zoetermeer, een leuk ritje. Voor de terugweg (en als je vanuit Zoetermeer naar Leiden wil) kan je ook kijken bij de Kronkelroute Zoetermeer – Leiden.

Routebeschrijving

De route begint in Noordwijkerhout bij de rotonde Gieterij en ‘s Gravendamseweg (N443) die je oprijdt tot de kruising bij het water Leidsevaart. Vóór het water ga je rechtsaf en rij je een heel eind door. Bij de T-splitsing met de N444 ga je linksaf en volg je deze weg richting Oegstgeest en Warmond. Ben je voorbij de A4 dan gaat de Leidsevaart over in de Haarlemmertrekvaart. Bij de T-splitsing ga je dan rechtsaf de Abtspoelweg op en bij de tweede rotonde linksaf de Oegstgeestseweg op voorbij Oegstgeest naar Leiden waar deze overgaat in de Willem de Zwijgerlaan.

Zie je links van je de voetbalvereniging Roodenburg dan ga je bij de rotonde rechtsaf de Kooilaan in en bij de T-splitsing linksaf de Zijlsingel op. Over het water aan het einde bij de T-splitsing ga je linksaf de Hoge Rijndijk op die je richting Zoetermeer leidt. Bij de rotonde met de aansluiting met de Burgemeester Smeetsweg ga je die rechtsaf op richting de verkeerslichten bij de N11 die je oversteekt, de weilanden in.

Je rijdt dan op de Ommedijkseweg die overgaat in de Weipoortseweg en bij de eerste T-splitsing ga je linksaf het Weddepad op. Bij de eerste driesprong ga je rechtsaf de Broekweg op richting de Zoetermeerse Plas, even ervoor gaat de weg over in de Gelderswoudseweg. Vlak voor het water ga je bij de T-splitsing linksaf de Slootweg op. Deze weg buigt rechtsaf en gaat daar over in de Zwaardslootseweg waarmee je aan het einde van deze Kronkelroute bent gekomen. Hier kan je zelf je wijk in Zoetermeer kiezen en je weg vervolgen.

 


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.