Kronkelroute Rotterdam – Zoetermeer

Rotterdam – Zoetermeer. Tijdsduur ca. 25 minuten, afstand ca. 15 km.

Als je uit Rotterdam naar Zoetermeer wilt rijden dan is er een prachtige route beschikbaar langs de Rottemeren en Bleiswijk.

Vanuit Rotterdam Centrum kan je via het Oude Noorden de Bergweg, Straatweg en Weisenbruchlaan volgen naar de Molenlaan in Hillegersberg Noord. Kom je vanaf Capelle aan den IJssel dan kan je via de Alexanderpolder naar de Molenlaan. Hier is het startpunt van onze rit, de Rottebandreef.

Klik op deze afbeelding voor een grote weergave

Je begint langs de Rottebandreef en rijdt een slingerende weg langs het park links en met de Rotte aan je rechterkant. Ben je langs het Lage Bergebos en het Hoge Bergsebos gegaan dan kom je aan bij Oud Verlaat en het scouting terrein. Hier gaat de Rottebandreef over in de Kooilaan maar daarvoor al ga je bij de rotonde linksaf naar Bleiswijk en volg je de Merenweg.

De Merenweg maakt aan het einde een bocht naar rechts en direct na deze bocht ga je linksaf en steek je de N209 over. Aan de overkant ga je rechtsaf de ventweg op, de Overbuurtseweg. Een overzicht van dit grote kruispunt zie je hieronder.

Voor het overgrote deel van de reis blijf je verder aan de linkerkant van de N209 rijden. Bij het volgende grote kruispunt gaat de Overbuurtseweg over in de Oude Hoefweg, dat is de ventweg links van de N209 die daar Hoefweg heet.

Een klein stukje verder ga je rechtsaf waarna je een paar honderd meter daarna links en weer rechts moet om je weg te vervolgen. Je gaat daar dus niet rechtsaf onder de N209 door maar blijft links er van rijden. Je gaat door het tunneltje wat je hieronder ziet, het is er speciaal voor brommobielen gemaakt.

Na het tunneltje ga je het verkeersplein met de A12 over, zolang je in je wegvak blijft, de ventweg dus, is er niets aan de hand. Je komt dan aan bij de Facetlaan in Zoetermeer bij het industrieterrein Zoetermeer – Bleiswijk.

Vanaf hier kan je het beste je weg vervolgen zoals hieronder aangegeven, dat is de Prismalaan Oost om het industrieterrein heen, een bocht naar links en dan rechtsaf de Opticaweg onder de Australiëweg. Je komt dan aan bij de Olof Palmelaan van waar je zelf je route verder kan bepalen.


Zelf een Kronkelroute maken? Je kan er een tankpas t.w.v. €25,00 mee winnen. Kijk hier voor de voorwaarden.